Românii ar putea avea o nouă zi de sărbătoare naţională. Ce pregătesc parlamentariiDeputaţii au avut, miercuri, pe ordinea de zi a plenului, un proiect de lege care prevede declararea zilei de 9 Mai  - Ziua Proclamării Independenţei României drept zi de sărbătoare naţională.

Ziua de 9 mai, zi de sarbatoare nationala
Ziua de 9 mai, zi de sărbătoare naţională

Proiectul, iniţiat de un grup de parlamentari, propunea iniţial ca ziua de 10 mai să fie Ziua Declarării Independenţei României, însă iniţiativa legislativă a fost respinsă de plenul Senatului.

Comisia de specialitate din Camera Deputaţilor a modificat proiectul şi a decis adoptarea cu amendamente a propunerii legislative, în sensul modificării datei de 10  mai cu data de 9 mai, "pentru respectarea adevărului istoric".

"Se declară sărbătoare naţională ziua de 9 Mai - Ziua Proclamării Independenţei României", stabileste proiectul de lege, intitulat "Lege pentru declararea zilei de 9 Mai – Ziua Proclamării Independenţei României, ca zi de sărbătoare naţională. "

Potrivit proiectului, Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul, celelalte autorităţi publice centrale, precum şi autorităţile administraţiei publice locale organizează manifestări prilejuite de sărbătorirea zilei de 9 mai.

Fondurile necesare pentru organizarea diverselor evenimente prilejuite de Ziua de 9 Mai pot fi asigurate şi din bugetele locale sau din bugetul autorităţilor şi instituţiilor publice, în limita alocaţiilor bugetare aprobate.

Proiectul de lege s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei plenului Camerei Deputaţilor de miercuri. Deputaţii au decis însă să trimită din nou proiectul la comisie. 

Etichete: 9 Mai, sarbatoare nationala, sarbatori nationale, Ziua Proclamării Independenţei României

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h