Ponta confirmă: Românii vor avea încă două zile libere de sărbătoriPremierul Victor Ponta a confirmat, joi, că bugetarii vor avea două zile libere în plus în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Romanii ar putea beneficia de inca doua zile libere de sarbatori
Românii ar putea beneficia de încă două zile libere de sărbători

"Vom discuta în Guvern ce zile libere vor fi de Crăciun, discutăm săptămâna viitoare. Şi se vor recupera în ianurie. Vom asigura funcţionarea tuturor instituţiilor necesare", a declarat premierul Victor Ponta.

Miercuri, ministrul Turismului, Maria Grapini, declarase pentru romaniatv.net că exista ipoteza ca românii să beneficieze de încă două zile libere cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Având în vedere că zilele de 27 decembrie 2013 şi 3 ianuarie 2014 pică vineri, imediat după zilele libere legale de 25, 26 decembrie şi 1, 2 ianuarie, bugetarii ar putea beneficia de o vacanţă prelungită.

În prezent, conform Codului Muncii, bugetarii stau acasă în zilele de 25 şi 26 decembrie şi 1 şi 2 ianuarie.

Şi anul 2014 le va aduce românilor câteva zile libere în plus faţă de 2013. Potrivit Codului Muncii, românii au liber şi în prima şi a doua zi de Paşte, dar şi de 1 mai.

În 2014 Paştele a fost stabilit pentru data de 20 aprilie. Românii vor avea liber şi luni, 21 aprilie. Nici nu se întorc bine la treabă, că angajaţii intră iar în vacanţă. 1 mai 2014 pică joi şi de obicei mulţi îşi vor lua sau vor primi liber şi vineri pentru o minivacanţă de patru zile. Tot potrivit Codului muncii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt considerate zile de sărbătoare legale şi foarte mulţi români primesc liber de la angajatori.

În 2014, Rusaliile sunt celebrate în zilele de 8 - 9 iunie. Zi liberă legală este şi 15 august când este ortodoşii şi catolicii celebrează Adormirea Maicii Domnului, încă un prilej de weekend prelungit căci 15 august pică într-o vineri.

Etichete: Crăciun, Revelion, Rusalii, zile libere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE