Românii au cheltuit anul trecut 3,7 miliarde de euro pentru achiziționarea de autoturismeRomânii au cheltuit 3,7 miliarde de euro pentru achiziționarea de autoturisme în 2015. Cea mai mare parte a acestei sume, respectiv peste 2,5 miliarde de euro s-au cheltuit pe maşini vechi din import. 

Romanii au cheltuit anul trecut 3,7 miliarde de euro pentru achizitionarea de autoturisme
Românii au cheltuit anul trecut 3,7 miliarde de euro pentru achiziționarea de autoturisme

În 2015, românii au cheltuit pe mașinile vechi din import de zece ori mai mult decât pe achiziţia de maşini româneşti, produse de Dacia sau Ford. Astfel, piaţa auto locală a urcat anul trecut la peste 3,7 miliarde de euro potrivit calculelor ZF, sumă din care 2,5 mld. euro reprezintă achi­ziţia de maşini vechi importate din Eu­ropa de Vest.

Spre comparaţie, în 2007, anul în care s-a atins maximul pie­ţei auto locale, românii au cumpărat ma­şini în valoare de aproape 6 miliarde de euro.

Înmatriculările de autoturisme noi au în­re­gistrat anul trecut o creş­te­re de 16% faţă de anul anterior, la aproa­pe 81.200 de uni­tăţi, po­trivit da­te­lor Di­recţiei Regim Per­mise de Con­ducere şi Înre­gis­trare a Vehi­cu­lelor (DRPCIV).

De partea cea­lal­tă a pieţei, impor­tu­rile de ma­şini vechi au continuat să se apre­cieze, urcând cu 14% anul trecut, la peste 250.000 de unităţi. Astfel, pen­tru fie­care maşină nouă vândută, alte trei au fost importate la mâna a doua. Raportul este însă mult mai mare în cazul Volks­wagen, Opel sau în cazul măr­cilor pre­mi­um, unde pentru fie­ca­re ma­şină nouă s-au im­portat alte zece vechi.

Spre comparaţie, în 2007 s-au înma­tri­culat peste 312.000 de maşini noi şi numai 124.000 de ma­şini vechi, adică aproa­pe trei noi la una ve­che, raport exact in­vers faţă de cel din prezent.

Etichete: 2015, achiziţie, autoturisme, maşini

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE