Românii chiulesc de la serviciu șase zile pe anUn angajat român lipseşte, în medie, șase zile pe an de la serviciu. Reprezentanţii firmelor spun că, pentru a justifica aceste absenţe, oamenii inventează boli sau probleme în familie. Un studiu european arată că România este ţara în care rata absenţelor de la serviciu a crescut cel mai mult anul trecut, de la 1,5% la 2,4%. Media europeană este de 3,5%, dar este în scădere.

Romanii chiulesc de la serviciu sase zile pe an
Românii chiulesc de la serviciu șase zile pe an

Angajaţii din firmele româneşti lipsesc din ce în ce mai mult de la serviciu. Un studiu european arată că rata absenţelor a crescut la 2,4%, faţă de 1,5% în 2013. Asta înseamnă că, în medie, din totalul de aproximativ 230 de zile lucrătoare, un angajat lipseşte şase zile.

„Preferă să folosească acest refugiu de a absenta de la birou în loc să schimbe jobul dacă nu le place”, spune Horațiu Cocheci, specialist în resurse umane.

Patronii spun că angajaţii inventează tot mai multe motive să lipsească, iar atunci când vin la serviciu trag de timp.

„Faptul că oamenii întârzie foarte mult la serviciu, pleacă foarte devreme, îşi iau pauze foarte mari pentru ţigări, cafea, pauză de masă, alocă foarte mult timp executării unor sarcini foarte simple”, arată Corina Diaconu, reprezentanta unei companii.

Faţă de 2013, firmele pierd acum dublu din cauza absenţei angajaţilor.

„Costul per persoană care absentează pe parcursul unui an a ajuns la aproape 700 de euro, faţă de anii trecuţi - 300, 300 şi ceva de euro”, spune Horațiu Cocheci.

Studiul arată că România este singura ţara europeană care înregistrează o creştere semnificată a absenţelor de la serviciu. Este, totuşi, sub media europeană, care a scăzut anul trecut până la 3,5%, faţă de 4,2% în 2013.

Sursa: Digi24.ro

Etichete: angajaţi, români, serviciu

0/2 COMENTARII
oohay
06 Feb 03:19
+0
VOTURI
-0
ia nu mai fumati mai, hai, hai! sa vedeti cum va da nenea patronu un 500 de eur acolo. da daca fumati, va da 50, 60 hai 100... de palme dupa ceafa... pe minut
Yahoo
05 Feb 22:36
+0
VOTURI
-0
„Preferă să folosească acest refugiu de a absenta de la birou în loc să schimbe jobul dacă nu le place”, spune Horațiu Cocheci, specialist în resurse umane.

Du-te tu, mă, și schimbă-ți „jobul”. Să vedem, găsești ceva?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE