Românii cumpără tot mai des cu smartphone-ul: Plăţile de pe dispozitive mobile - 25% din tranzacţiiRomânii cumpără tot mai des cu dispozitivele mobile. Plățile de pe smartphone-uri și tablete au generat peste 25% din tranzacțiile de pe Internet. Într-un singur an, plățile online cu cardul au crescut cu peste 30%.

Romanii cumpara tot mai des cu smartphone-ul: Platile de pe dispozitive mobile - 25% din tranzactii
Românii cumpără tot mai des cu smartphone-ul: Plăţile de pe dispozitive mobile - 25% din tranzacţii
Foto: sfm.md

În prima jumătate a anului, NETOPIA mobilPay, liderul pieţei de plăţi mobile din România şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de tranzacții online cu cardul, a intermediat 1,2 milioane de plăți, în creștere cu peste 30% față de perioada similară a anului trecut. Circa 25% din totalul tranzacțiilor procesate de companie în primul semestru au fost realizate de pe telefoane și tablete.

Conform informațiilor NETOPIA, și valoarea totală a plăților intermediate la jumătatea acestui an a urcat cu peste 70% față de primul semestru al lui 2014, ajungând, la finalul lui iunie, până la 65 milioane euro. În ceea ce privește suma medie cheltuită la o tranzacție online, aceasta s-a situat la circa 240 de lei, față de 180 lei, valoarea medie pe anul 2014.
Cele mai mari plăți procesate de companie în prima jumătate a lui 2015 au fost pentru achiziții de servicii și produse din zona turismului, cu zeci de sume care s-au apropiat sau au depășit 10.000 euro. Printre acestea s-au numărat bilete de avion și pachete de vacanță în destinații exotice, destinații îndepărtate pentru luna de miere, dar și mobilier sau produse IT&C.

"Consumatorii au tot mai multă încredere în achizițiile online, iar asta se vede atât în evoluția la nivel de volum și valoare a tranzacțiilor, cât și în numărul de comercianți pe care i-am atras. Iar faptul că dispozitivele mobile au ajuns să genereze un sfert din totalul plăților online ne întărește încrederea că românii vor rapiditate, siguranță și mobilitate în actul de cumpărare", declară Antonio Eram, CEO și Fondator al NETOPIA mobilPay.

Plățile cu Bitcoin sunt zilnice în România. Valoarea plăţilor: 100 de euro

Plăţile online realizate de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, au raportat un avans important în prima jumătate a acestui an. Numărul tranzacţiilor procesate prin mobilPay Wallet a crescut cu 300% față de primul semestru al lui 2014, în timp ce valoarea lor a urcat cu 20%.

Plățile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate de introducerea opţiunii de achiziție online a mijloacelor de transport în comun din Alba Iulia, Turda şi Cluj-Napoca și de implementarea, în premieră, a opțiunii de plată cu portofelul digital într-un hipermarket, la Cora de pe Șoseaua Alexandriei, dar și în lanțul de restaurante Chopstix din Capitală. De curând românii își pot achita rapid, prin mobilPay Wallet, și taxa de pod de la Fetești sau amenzile de circulație, mai anunţă compania, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În ceea ce privește tranzacțiile cu Bitcoin intermediate prin platforma mobilPay, acestea se realizează de cel puțin 2-3 ori pe zi, suma medie achitată cu moneda virtuală echivalând valoarea de 100 euro. Cele mai multe plăți cu Bitcoin sunt îndreptate către produse IT&C. Până în prezent, cea mai mare tranzacție cu Bitcoin procesată de companie a valorat echivalentul a 2.500 euro și a fost achitată pentru produse IT.

Etichete: online, plata cu cardul, plati, smartphone

0/1 COMENTARII
Sasha Smith
22 mai 10:30
+0
VOTURI
-0
It is great news that now people trusted to buy bitcoins online. Dash calculator also pretty interesting to calculate the cryptocurrency. https://www.kriptomat.io/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE