Românii din Turcia se întorc miercuri acasă. Zborurile de pe ruta Istanbul-Bucureşti, reluateZborurile dintre Istanbul şi Bucureşti au fost reluate şi cetăţenii români se vor întoarce acasă miercuri, a anunţat Guvernul.

Romanii din Turcia se intorc miercuri acasa. Zborurile de  pe ruta Istanbul-Bucuresti, reluate
Românii din Turcia se întorc miercuri acasă. Zborurile de pe ruta Istanbul-Bucureşti, reluate
Foto: huff.ro

"Din datele primite de la autorităţile din Turcia, cât şi din datele primite prin reţeaua consulară europeană nu există până în acest moment cetăţeni români victime ale atentatului", a reiterat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Executivului, conform mediafax.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că o singură persoană a fost lovită uşor în aglomeraţia care s-a creat după atentate şi că la nivelul MAE unitatea de reacţie rapidă este pregătită oricând de intervenţie. "Cetăţenii aflaţi în atenţia consulatului nu sunt răniţi, cu excepţia unei singure persoane care a fost lovită în urma aglomeraţiei provocate de panică. Viaţa persoanei nu este în pericol, fiind evacuată şi cazată la hotel la puţin timp după producerea exploziilor. Cele două misiuni au declanşat procedurile standard în aceste situaţii şi se află în legătură cu autorităţle turce. Totodată, la nivelul Centralei MAE, aseară (marţi-n.r.) a fost activată unitatea de reacţie rapidă a celulei de criză a ministerului, două echipe mobile fiind pregătite să plece în orice moment în sprijinul colegilor din Istanbul", a afirmat Iolu.

Un grup de români a rămas blocat, marţi seara, în zona liberă a aeroportului din Istanbul, după atentate, iar Consulatul României luat legatură cu ei pentru a-i ajuta să ajungă acasă cât mai repede, informa Guvernul, precizând că nu sunt date referitor la cetăţeni români printre victime.

Etichete: atentat turcia, turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE