Românii plătesc în factura la energia electrică şi curentul folosit de bulgari şi unguriÎn factura la energia electrică plătită de români se regăseşte şi curentul electric folosit de consumatorii din ţările vecine, Bulgaria și Ungaria.

Romanii platesc in factura la energia electrica si curentul folosit de bulgari si unguri
Românii plătesc în factura la energia electrică şi curentul folosit de bulgari şi unguri
Foto: misiuneaacasa.ro

Potrivit Digi24.ro, energia eoliană produsă în Dobrogea, pentru care fiecare român plătește certificatele verzi în factura lunară de electricitate, pleacă la export.

Producătorii vând electricitatea la preţuri foarte mici pentru că oricum primesc bani din certificatele verzi. Costurile certificatelor verzi sunt însă suportate de fiecare consumator casnici şi sunt plătite chiar dacă energia nu este consumată de ei, ci pleacă la export.

„Energie ieftină, cu preţuri foarte mici, între 0,1 şi 0,8 euro pe megawatt, şi s-a exportat în Ungaria. Ceilalţi profită şi cumpără energie din România mult mai ieftină, energie pe care o subvenţionăm noi pentru că noi, populaţia, contribuim la certificatele verzi", a spus Gheorghe Marin, vicepreşedintele Comisiei pentru Industrii din Camera Deputaţilor, pentru Digi24.ro.

La rândul lor, parlamentarii susțin că legea ar putea fi modificată tocmai pentru a păstra această energie ieftină în ţară.

Etichete: Bulgaria, curent electric, energie electrică, ungaria

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE