Românii pot avea acces la finanțare de 2,000 de euro pentru diagnosticarea canceruluiCancerul, cea mai importantă cauză a deceselor în Europa, după bolile cardiovasculare (World Health Organization), este responsabil de 3,7 milioane decese în fiecare an. Conform World Cancer Research Fund International, România ocupă locul 45 în topul celor 50 de țări cu cea mai mare incidență a cancerului, cu o rată de 224.2 la fiecare 100,000 de oameni. 

Nesa card
Nesa card

Mai exact, în România sunt diagnosticate peste 80,000 de cazuri noi de cancer în fiecare an, ce rezultă în 30,000 de decese, conform statisticilor locale.

Deși boala oncologică poate avea cauze variate, cei mai des întâlniți factori de risc ai cancerului sunt consumul de tutun și alcool și obezitatea, din cauza cărora 20% din pacienții de cancer pierd lupta cu boala, deși 40% din cazuri pot fi prevenite cu ușurință.

GFK România arată, însă, că 70% dintre pacienții oncologici descoperă boala în stadiu foarte avansat, atunci când șansele de supraviețuire sunt foarte mici.

Tratamentele diverse pot fi eficiente în aproape toate cazurile oncologice, atunci când boala este depistată în stadiu incipient, însă lipsa educației asupra acestor aspecte duce la întârzierea sau amânarea investigațiilor, din motive diverse.

Diagnosticarea cancerului de orice tip include mai multe etape, însă orice procedură începe de la identificarea simptomelor. În cazul celor mai întâlnite tipuri de cancer atât pentru femei, cât și pentru bărbați, cele mai comune simptome sunt:

  1. Cancer mamar – un nodul sau un țesut îngroșat la nivelul unuia dintre sâni, asimetrie, secreţie sângeroasă la nivelul mameloanelor, apariția unui nodul în zona axilei, iritație a mamelonului, durere la nivelul sânilor.

 

  1. Cancer pulmonar – tuse persistentă care se agravează, dispnee, infecții pulmonare persistente, expectorație cu sânge, oboseală persistentă inexplicabilă, pierdere în greutate, durere toracică.

 

  1. Cancer colorectal – obiceiuri intestinale modificate, precum diaree sau constipație persistentă, durere abdominală, pierdere în greutate inexplicabilă, apariția sângelui în scaune.

 

  1. Cancer de prostată - nevoia de a urina frecvent, dificultate și dureri la urinare, presiune constantă și persistentă asupra uretrei.

 

Diagnosticarea cancerului include mai multe etape, precum anamneza, in cadrul căreia pacientul îi comunică medicului detalii despre simptomele prezente, examenul clinic, menit să identifice modificări ale stării fizice generale, examenul imagistic și stabilirea stadiului bolii.

În ceea ce privește examenul imagistic, acesta poate include mai multe tipuri de proceduri, precum radiografia simplă sau digitală, tomografia, ecografia ori scanări CT și RMN. De asemenea, procedurile de diagnosticare includ atât examenul citologic, cât și biopsia, pentru a determina tipul și aspectul cancerului.

Pentru a susține pacienții români în procesul de diagnosticare a cancerului, dar și cercetarea oncologică, MediHelp International, împreună cu Lamp Insurance și The New European Surgical Academy (NESA) au lansat în România cardul NESA, o modalitate de finanțare oncologică. 

În schimbul unei donații anuale de 33 de euro către NESA, pentru a susține cercetarea oncologică, pacientul primește, în schimb, un card care, în cazul suspiciunilor de cancer, oferă acces la 2000 de euro care pot acoperi parte din costurile serviciilor inițiale de diagnostic a bolii.

Cardul poate fi solicitat de orice persoană fizică sănătoasă, și poate fi utilizat pentru consult medical, navigare medicală sau servicii de second opinion oriunde în lume, inclusiv pentru oricare dintre procedurile și testele menționate mai sus.

Asigurarea internațională de sănătate acoperă costurile pentru tratarea cancerului

În lupta pentru combaterea cancerului, pentru a reduce povara financiară dar și emoțională, precum și pentru a facilita accesul la îngrijire medicală la cele mai înalte standarde, planurile de asigurare medicala pot include acoperire de până la 100% pentru servicii de prevenție, diagnosticare și tratament al cancerului.

Cine poate fi asigurat?

Planurile de asigurare de sanatate privata se adresează atat persoanelor individuale cât și companiilor, și garantează o acoperire anuală de până la 3 milioane de euro.

Beneficiile unei asigurări medicale internaționale sunt lista extinsă de servicii medicale acoperite, calitatea crescută a acestora, precum și gama largă de clinici de renume din toată lumea în care polița poate fi accesată.

Ce servicii acoperă integral asigurarea internațională de sănătate, pentru prevenirea și tratamentul cancerului?

  • Spitalizare
  • Medici specialiști
  • Analize complete și teste de laborator pentru depistarea celulelor canceroase
  • Tratament pentru cancer (spitalizare, chimioterapie și consultații asociate, radioterapie, medicamente și investigații)
  • Evacuare medicală internațională de urgență

Află mai multe despre cardul Nesa, beneficiile sale și cum îl poți obține aici pe  www.medihelp.ro/medihope/nesacard/, și despre asigurarea internațională de sănătate pe www.medihelp.ro.

 

 

 

0/2 COMENTARII
NatalieCap
25 Sep 02:09
+0
VOTURI
-0
This message is posted here using XRumer + XEvil 3.0
XEvil 3.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet protection.
Captcha Recognition Google, Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com and over 8.4 million other types!
You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.
RECLAMA
23 Sep 07:28
+0
VOTURI
-0
Reclama. De prost gust.
Macar aveti voi bunul simt sa precizati ca nu e vorba de o stire, ci de "tre' sa mananca si gura noastra ceva"...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h