Romeo Stavarache, primarul suspendat al Bacăului, pus sub control judiciarPrimarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache, aflat în arest la domiciliu, a fost pus sub control judiciar, vineri, de Curtea de Apel Bacău, printr-o decizie definitivă. Instanţa i-a interzis să îşi exercite funcţia sau să intre în sediile Primăriei şi Consiliul Local.

Romeo Stavarache, primarul suspendat al Bacaului, pus sub control judiciar
Romeo Stavarache, primarul suspendat al Bacăului, pus sub control judiciar

Curtea de Apel Bacau a inlocuit, vineri, masura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pentru primarul suspendat al municipiului Bacau, Romeo Stavarache, dupa ce acesta a contestat o hotarare din 28 martie a Tribunalului Bacau, prin care ii era prelungit cu 30 de zile arestul la domiciliu, potrivit news.ro.

Instanta i-a interzis lui Stavarache sa mai ocupe functia de primar sau sa intre in sediul Primariei si al Consiliul Local Bacau.

"Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului sa respecte obligatia sa nu se deplaseze la sediile Primariei municipiului Bacau si Consiliului Local al municipiului Bacau ori in locatiile in care se desfasoara sedintele Consiliului Local al muncipiului Bacau si sa nu exercite functia de primar al municipiului Bacau ori al altui municipiu sau comune", se arata in hotararea Curtii de Apel Bacau, aceasta fiind definitiva.

Decizia de inlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar a fost luata dupa ce avocatul lui Stavarache a invocat problemele de sanatate ale acestuia.

Romeo Stavarache a fost trimis in judecata in 25 iulie 2014, fiind acuzat de cinci infractiuni de luare de mita dupa ce, in perioada 2008-2011, ar fi primit suma totala de 2,3 milioane de lei de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Liviu Vasile Cenusa si Liviu Goian, precum si de la fostul director Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est Constantin Apostol.

Etichete: control judiciar, primar Bacau, romeo stavarache

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE