ROMEXPO se transformă radical: cele mai înalte clădiri, cel mai mare coworking, cea mai mare parcareCentrul expozițional Romexpo, administrat de Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), și-a finalizat planul de dezvoltare, în parteneriat cu antreprenorul ieșean Iulian Dascălu, plan care prevede un complex multifuncțional de anvergură cu locuințe, mall, birouri, hoteluri, piețe, spații expoziționale, muzee și grădini publice, gândit să fie ridicat pe un teren de 33 de hectare aflat în proprietatea statului român.

Realizat de echipa de arhitecți a lui Bogdan Bogoescu, una dintre cele mai prestigioase din țară, planul, care presupune transformarea totală a centrului expozițional Romexpo din nordul Bucureștiului, vine cu o serie de premiere. Acesta ar urma să fie cel mai mare proiect imobiliar din București și unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare realizate până acum în România, comparabil cu Palas Iași și Iulius Town Timișoara, ale lui Iulian Dascălu, care au presupus investiții de peste 250 milioane de euro, fiecare, scrie profit.ro. 

Complexul presupune o suprafață construită de 230.000 de metri pătrați și o suprafață desfășurată de 1,3 milioane de metri pătrați. Arhitecții au proiectat clădiri cu o înălțime de 179,6 metri, echivalentul a 41 de etaje. Spre comparație, Sky Tower, cea mai înaltă clădire comercială din România, are o înălțime de 137 de metri și 37 de etaje.

Coeficientul de Utilizare al Terenului, propus de Romexpo, este de 4, iar Procentul de Ocupare al Terenului este de 70%.

Beneficiarii investiției intenționează să dezvolte cel mai mare spațiu destinat producătorilor și comercianților autohtoni de alimente proaspete, de tip Fresh Market; cel mai mare spațiu de coworking din România, în parteneriat cu cele mai renumite companii internaționale, un centru de conferințe asociat unei structuri hoteliere de 5 stele și SPA; clădiri de birouri de ultimă generație care să atragă sute de companii și să genereze peste 20.000 de locuri de muncă; un centru cultural care să cuprindă bibliotecă, mediatecă sau muzeu; o grădină publică și cea mai mare parcare din România, cu peste 12.000 de locuri și o suprafață desfășurată de peste 420.000 de metri pătrați.

Centrul de expoziții va rămâne în pavilioanele B și în pavilionul central (celebra cupolă), dar va mai fi completat de un mall, birouri, hoteluri și blocuri cu apartamente.

„Sunt o serie de condiționări date de avizele pe care urmează să le mai luăm. În plus, acum se lucrează la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al întregului Sector, care s-ar putea să dea alți coeficienți urbanistici. Prin acest PUZ vrem să vedem ce condiționări vor da autoritățile proiectului propus de CCIR și Iulian Dascălu. Noi sperăm să se aprobe cât mai multe elemente din cele propuse. Proiectul, ca idee generală, este avangardist și planurile sunt de viitor. Sperăm să ajungem acolo. Anul viitor, probabil, PUZ-ul ar trebui aprobat de către Primăria Generală, după care urmează autorizarea fiecărei clădiri în parte: de demolare și de construcție. Avem, în continuare, o colaborare deschisă cu Iulian Dascălu", a declarat, pentru Profit.ro, Mihai Costriș, directorul general al Romexpo, citat de profit.ro. 

Etichete: cladiri birouri romexpo, coworking romexpo, parcare romexpo, proiect imobiliar romexpo, Romexpo

0/2 COMENTARII
Nume*
16 apr 06:39
+0
VOTURI
-0
Leroy pent bruktedinamo minsk er ny og kun prøvd pånapoli er kun brukt 1 gangbyttes gjerne i andre
drakter, eller andre ting, som for eksempel lp plater,
spill nye fotballdrakter, GuyNe
Un nimeni
11 dec 12:41
+0
VOTURI
-0
Nea Dascalu asta nu se mai satura.Centrul Iasului e o mega shaorma.Cladiri de birouri si mall-uri langa monumente istorice categoria A, a terminat capitala Moldovei, iar acum vine sa ne omoare si pe noi.Nea Dascale, daca tot faci proiecte din astea SF, poate faci si o centura a orasului, niste magistrale de metrou.Cladiri de 180m intr-o zona sufocata de trafic, asta e, asa e cand ne 3,14sam pe el de vot, avem conducatorii pe care ii meritam.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE