România pe primul loc în Europa la Olimpiada de Matematică. Elev bucureştean, medaliat cu aurRomania a ocupat primul loc din Europa si locul 10 din 100 de tari la Olimpiada Internationala de Matematica de anul acesta, potrivit clasamentului neoficial realizat in fiecare an dupa acest eveniment.

Elevii premiati la olimpiadele internationale vor primi 50 de lei in plus de la jumatatea acestui an
Elevii premiați la olimpiadele internaționale vor primi 50 de lei în plus de la jumătatea acestui an

In perioada 4-16 iulie s-a desfasurat la Mar del Plata, Argentina, editia 2012 a Olimpiadei Internationale de Matematica. Lotul olimpic care a reprezentat Romania a fost condus de profesorul Radu Gologan. Potrivit profesorului Radu Gologan, in clasamentul neoficial realizat in fiecare an la Olimpiada Internationala de Matematica, in care sunt luate in calcul punctele obtinute de participanti - pe tari, Romania este anul acesta pe locul 10 din 100 tari si prima tara din Europa. Primele locuri in lume au fost castigate de Coreea, China si Statele Unite ale Americii, scrie Hotnews.ro.

Omer Cerrahoglu (Colegiul National Gheorghe Sincai din Baia Mare) si Radu Bumbacea (Colegiul National Tudor Vianu Bucuresti) au obtinut medalie de aur.

Radu Bumbacea a absolvit anul acesta Colegiul National Tudor Vianu Bucuresti. A castigat medalie de aur la Olimpiada Internationala de Matematica, Amsterdam 2012 si Kazakhstan 2011. Este castigator al olimpiadelor de matematica nationale incepand din clasa a VIII-a. Radu este pasionat de literatura si stiinte si va studia la Cambridge.

Radu Bumbacea se afla in "Hall of Fame" in ce priveste Olimpiada Internationala de Matematica, cu trei participari pana acum, in cadrul carora a obtinut doua medalii de aur si una de argint.

Alţi trei elevi bucureşteni au fost premiaţi cu medalia de argint la Olimpiada Intenaţională de Matematică din Argentina. Octav Dragoi, Ioana Tamas si Stefan Ivanovici au absolvit în această vara Liceul International de Informatica, Bucuresti.  

Etichete: bucureştean, elev

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE