Bd. Uranus: Tronsonul dintre V.Pârvan și P.Victoriei, inclusiv tramvaiul, inaugurat în iuliePrimarul general Sorin Oprescu a verificat astăzi stadiul lucrărilor la bulevardul Uranus, tronsonul Buzești-Berzei. 

Tronsonul dintre Piața Victoriei și Vasile Pârvan va fi deschis circulației începând din luna iulie, au declarat primarul general Sorin Oprescu și Şeful Direcţiei Infrastructură din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), Mădălin Dumitru. Potrivit acestora, inclusiv linia de tramvai va fi dată în folosință.

În ceea ce privește tronsonul Vasile Pârvan - Piaţa George Coșbuc, lucrările vor începe odată cu primirea avizului de la Camera Deputaților, având în vedere că tronsonul va cuprinde un tunel pe sub Palatul Parlamentului. "Depindem de un ultim aviz al Camerei Deputaţilor, care urmează să iasă foarte curând. Odată obţinut acest aviz putem să aprobăm PUZ-ul şi să întocmim documentaţia pentru a alege un constructor şi acesta să înceapă să lucreze. Am făcut toate demersurile şi eforturile pe care puteam să le facem, atât ca funcţionari publici, cât şi ca bucureşteni, dar nu numai în privinţa acestui aviz, ci în privinţa tuturor avizelor. Tot ce a depins de noi, ca aparat de specialitate al Primăriei Capitalei s-a făcut", a explicat Mădălin Dumitru, pentru B365.ro.

După tronsonul Vasile Pârvan - George Coșbuc vor începe demersurile pentru realizarea tronsonului Piaţa George Coşbuc - Gara Progresul, în zona de sud a oraşului.

Mai sunt însă de efectuat lucrări la tronsonul Berzei-Buzești, în ceea privința utilităților, a trotuarelor și a trasării marcajelor.

"Singurul tronson pe care se mai lucreaza este cel cuprins intre Calea Grivitei – Mircea Vulcanescu, restul tronsoanelor fiind in mare parte finalizate și date in folosinta", precizează reprezentanții Primăriei Capitalei pentru B365.ro. Astfel, la momentul actual, din totalul de 1,8 km ai bulevardului, se mai lucrează acum doar pe o lungime de circa 650 de metri.

În privinţa ultimei etape din primul tronson al Bd. Uranus, edilul-şef a declarat, joi, că acum sunt aproape finalizate lucrările la reţelele edilitare şi se mai lucrează la carosabil şi la calea de rulare a tramvaiului.

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, în urmă cu o lună, că finalizarea primei etape de bulevard Berzei-Buzeşti, între Piața Victoriei și Bd. Vasile Pârvan, va fi gata în luna septembrie a anului curent.

Prima etapă din Bulevardul Uranus are o lungime de 1,8 km şi este împărţită în şase tronsoane, dintre care cinci sunt finalizate: tronsonul I de la Piaţa Victoriei până la strada Occidentului, tronsonul II de la strada Occidentului până la Calea Griviţei, tronsonul IV de la Mircea Vulcanescu la Bulevardul Dinicu Golescu, continuat cu tronsonul V de la Bulevardul Dinicu Golescu până la Calea Plevnei, dar şi tronsonul VI de la Mircea Vulcănescu la Bulevardul Gării de Nord.

După prima etapă, urmează cea cuprinsă între Vasile Pârvan şi Piaţa George Coşbuc, care include şi un tunel pe sub Dealul Parlamentului, între Catedrala Neamului şi Casa Poporului, despre care Primarul Sorin Oprescu declara că va necesita mai multe avize și o lege specială pentru a putea fi pus în practică. În fine, ultima etapă a lucrării cuprinde segmentul cuprins între Piaţa George Coşbuc şi Gara Progresul.

Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus este un bulevard cu cate 2 benzi pe sens si banda pentru biciclisti, cu trotuare cu o latime cuprinsa intre 3 si 5 metri si linie de tramvai pe zona mediana, considerat unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură rutieră din Capitală din ultimii 20 de ani.

Principalele lucrari efectuate pe Bd. Uranus constau în modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului şi trotuarelor, înlocuirea, protejarea şi modernizarea reţelei de canalizare şi a reţelelor alimentare cu apă, dar şi lucrări de realizare a iluminatului public.

Bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus, care va traversa, la final, Bucureştiul de la Nord la Sud reprezintă o alternativă pentru ruta bulevardelor Lascăr Catargiu - Magheru - Dimitrie Cantemir, dublată de Calea Victoriei.

Etichete: Berzei-Buzeşti, Bulevardul Uranus, realitatea, Sorin Oprescu, tramvai

0/4 COMENTARII
Misu
02 sep 09:35
+0
VOTURI
-0
IULIE ESTE GATA... IN CE AN???
SAU MAI CORECT IN CE SECOL ?
Razvan
14 iun 12:29
+0
VOTURI
-0
Nu se puteau planta si niste copaci??? Nu puteau sa faca niste spatii verzi mai mari si mai putin asfalt?
Dar, dupa ce a stricat Piata Universitatii, ce sa te mai astepti de la acest primar general!?
DRAGULANESCU NICOLAE
14 iun 08:14
+0
VOTURI
-0
PUNEM PARIU CA NICI IN IULIE NU SE VA CIRCULA PE STR.BERZEI, REBOTEZATA DE DVS. URANUS? Reporterul nu a scris nimic despre stadiul lucrarilor in zona fostei hale Matache, despre halul in care arata intersectiile cu strazile adiacente str.Berzei, despre parkingurile improvizate pe noile suprafete asfaltate (in absenta altor spatii), despre inutil de imensa piata cu sens giratoriu de la intersectia cu str.M.Vulcanescu, de halul in care arata toate cladirile din zona, despre gunoaie si hotii de metale, despre halul in care se lucreaza pe santier...
VA ROG SA VA DOCUMENTATI MAI BINE UTILIZAND CA SURSA DE INFORMATIE SI RIVERANII NU DOAR PMB!!!!!
Un riveran profund PAGUBIT si DEZAMAGIT in cei 4 ani de santier (pentru o lucrare care ar fi trebuit sa fie facuta in max.6 luni!)...POATE CINEVA INVESTIGHEAZA CAUZELE...
Cristi
14 iun 01:24
+0
VOTURI
-0
Unde intra Calea Victoriei in ecuatie? Am impresia ca voi nu ati vazut o harta a Bucurestiului niciodata.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE