Roxana Wring, prima reacție după decizia Curţii de Apel București: Voi contestaRoxana Wring, fost lider al USR Bucureşti, anunţă că va contesta decizia de marţi a Curţii de Apel Bucureşti care a decis că aceasta a fost colaborator al Securităţii.

Roxana Wring
Roxana Wring

"Voi contesta decizia de astăzi a Curţii de Apel Bucureşti. (...) Aşa cum am mai spus, nu consider că am colaborat cu Securitatea ca poliţie politică. Imediat după facultate, am lucrat la ONT şi am semnat hârtii - în faţa superiorilor ierarhici - despre care consideram la vremea respectivă că fac parte din fişa postului. Nu am făcut rău nimănui, nu am pactizat cu sistemul, nu am fost o unealtă a lui. De altfel, sistemul este cel care m-a hărţuit şi pe mine şi pe familia mea ani buni înainte şi după angajarea la ONT. Am un dosar de urmărire cu mult mai voluminos decât cel de colaborare. Dar asta nu mai contează foarte mult acum. Cei care vor să arunce cu pietre n-au nevoie decât de pretext. Pe care l-au primit încă de anul trecut. Din fericire, cei care au trecut prin experienţa totalitarismului înţeleg şi fără explicaţii. Nu sunt o eroină. Nu am luptat cu regimul. Însă nu am fost în niciun caz un pion al angrenajului opresiv dezvoltat de regimul comunist", a scris Wring, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au constatat marţi că Roxana Wring a fost colaborator al Securităţii.

"Constată calitatea pârâtei de colaborator al Securităţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti", se precizează în minuta deciziei.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care solicită judecătorilor să constate calitatea de colaborator al Securităţii în cazul Roxanei Wring.

Etichete: colaborare cu securitatea, Curtea de Apel Bucureşti, decizie, roxana wring

0/1 COMENTARII
abcdef
10 iun 00:13
+0
VOTURI
-0
Ce spuneți tovarășu colonel, am colaborat?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE