Rudel Obreja, condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendareFostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat, miercuri, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă.

Rudel Obreja
Rudel Obreja

„În majoritate, admite apelul declarat de apelantul-inculpat Rudel Obreja, împotriva sentinţei penale a Tribunalului Bucureşti. Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi rejudecând pe fond: În baza art. 91 NCP dispune suspendarea executării pedepsei închisorii sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi stabileşte un termen de supraveghere de trei ani", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, scrie Mediafax.

De asemenea, Rudel Obreja nu poate părăsi ţara fără acordul instanţei şi trebuie să muncească în folosul comunităţii timp de 90 de zile.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a fost trimis în judecată, în martie 2014, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, pentru a interveni la judecători de la instanţa supremă, în dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, el fiind judecat pentru trafic de influenţă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins în mod direct, de la o persoană, denunţătoare în cauză, un milion de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din compunerea completului învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă acesteia. În acel dosar, denunţătorul declarase recurs împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, pentru infracţiunea de favorizare a infractorului.

"Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, să fie remisă înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa de 800.000 euro, după obţinerea soluţiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a „noului cod" (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP)", au arătat procurorii.

Citeşte şi: Ultimul termen din dosarul în care Rudel Obreja este acuzat de trafic de influenţă va fi rejudecat. Obreja, despre judecătorul Geanina Terceanu : M-a condamnat ca să nu îşi pună DNA pe urme
Recursul a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Judecătorul care a avut spre soluţionare cauza în primă instanţă, la Tribunalul Bucureşti, este Geanina Terceanu, în prezent judecată pentru că ar fi primit bani pentru a da sentinţe favorabile unor persoane cercetate.

Rudel Obreja este judecat şi în dosarul „Gala Bute", alături de fostul ministru, EElena Udrea

Etichete: Rudel Obreja condamnat, rudel Obreja inchisoare, Rudle obreja

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE