RUGBY WORLD CUP:ROMÂNIA–CANADA SCOR FINAL 17-15."Stejarii" au învins după ce au fost conduşi cu 15-0RUGBY WORLD CUP: ROMÂNIA–CANADA SCOR FINAL 17-15 LA CUPA MONDIALĂ DE RUGBY. Victorie de senzaţie pentru România la RUGBY WORLD CUP! "Stejarii" au învins Canada după ce au fost conduşi cu 15-0.

RUGBY WORLD CUP:ROMANIA–CANADA SCOR FINAL 17-15."Stejarii" au invins dupa ce au fost condusi cu 15-0
RUGBY WORLD CUP:ROMÂNIA–CANADA SCOR FINAL 17-15."Stejarii" au învins după ce au fost conduşi cu 15-0
Foto: super-liga.ro

RUGBY WORLD CUP: ROMÂNIA–CANADA SCOR FINAL 17-15. Naționala României a reușit, marţi, prima victorie de la actuala ediție a Cupei Mondiale. În fața a peste 27.000 de spectatori, la Leicester, „stejarii" s-au impus cu 17-15 (0-8) în faţa reprezentativei Canadei, după ce au fost conduși cu 15-0 până în minutul 53.

CUPA MONDIALĂ DE RUGBY. România și-a propus două victorii la Cupa Mondială, iar unul dintre adversarii vizați era, fără doar și poate, Canada. Chiar și așa, „stejarii" au început greoi partida, plătind tribut numeroaselor greșeli de mânuire a balonului, care s-au intensificat odată cu ploaia, scrie druckeria.ro.

RUGBY WORLD CUP: ROMÂNIA–CANADA SCOR FINAL 17-15 LA CUPA MONDIALĂ DE RUGBY. Gordon McRorie a deschis tabela la Leicester, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 11. România a avut la rândul ei o primă tentativă de țintă, în minutul 17, însă Vlaicu și-a încercat norocul de la o distanță prea mare, nereușind să imprime balonului o forță suficient de mare pentru a trece printre cele două buturi. Situația pentru „stejari" s-a îngreunat în minutul 20, când fostul fundaș al Timișoarei, Cătălin Fercu, a fost trimis 10 minute pe banca eliminaților, pentru un placaj în aer, constatat în urma consultării probei video. Iar „frunzele de arțar" aveau să își mărească ecartul în minutul 34, printr-un eseu marcat de D.T.A. van der Merwe, rămas însă netransformat de McRorie. Canada -România, 8-0 după primele 40 de minute.

CUPA MONDIALĂ DE RUGBY. În repriza secundă, misiunea României se transforma într-una imposibilă. Hassler a semnat al doilea eseu al Canadei în minutul 44, transformat de Hirayama, iar scorul devenea 15-0. România s-a trezit însă la viață în minutul 53, odată cu eseul căpitanului Mihai Macovei, transformat fără probleme de Vlaicu. Au urmat minute bune de presiune exercitată de „stejari", care au folosit din plin arma care altădată situa România printre forțele rugby-ului mondial, forța pachetului de înaintare.

În minutul 72, canadienii au rămas în 14, după cartonașul galben văzut de Sinclair, iar pressingul tricolor începea să se intensifice. Insistența „stejarilor" a fost în cele din urmă concretizată în minutul 74, atunci când eseul aceluiași Macovei a fost girat de arbitrul video, iar Vlaicu a adus și cele două puncte suplimentare. Iar victoria a stat tot în piciorul lui Florin Vlaicu, numărul 12 al României demonstrând de ce e numărul 1 all-time în ceea ce privește punctele marcate pentru naționala noastră. În minutul 78, Vlaicu a transformat fără emoții o lovitură de pedeapsă de la 42 de metri, consfințind astfel primul triumf românesc la turneul final din Anglia.

RUGBY WORLD CUP: ROMÂNIA–CANADA SCOR FINAL 17-15. România privește astfel cu încredere spre ultimul meci de la această Cupă Mondială, cel de duminică, împotriva Italiei. Un adversar mai valoros decât Canada, dar în fața căruia „stejarii" pot lăsa din nou o impresie frumoasă.

Etichete: campionatul mondial de rugby, Cupa Mondială de Rugby, nationala de rugby, rugby

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE