Ryanair deschide o nouă bază pe Aeroportul Otopeni. Investiția: 300 milioane dolariRyanair va investi 300 de milioane de dolari într-o nouă bază pe care o va deschide pe aeroportul Otopeni. 

Ryanair deschide o noua baza pe Aeroportul Otopeni. Investitia: 300 milioane dolari
Ryanair deschide o nouă bază pe Aeroportul Otopeni. Investiția: 300 milioane dolari

Compania aeriană irlandeză  Ryanair va investi 400 de milioane de dolari în România, dintre care 300 milioane la București. Compania aeriană irlandeză a doua ca mărime din Europa după Lufthansa, deja operează zboruri înspre şi dinspre România, dar se pregăteşte să facă un pas înainte. Anunțul extinderii agresive a Ryanair a fost făcut chiar de şeful companiei, Michael O'Leary, care a revenit marți în România. Înainte de revoluţie a vizitat des ţara noastră. În anii '80 a cumpărat avioane Rombac pentru Ryanair şi a încheiat contracte de colaborare cu Tarom.

Ryanair va avea două baze permamente în ţara noastra, una în Bucureşti şi una în Timişoara după cum a anunţat marți directorul companiei, Michael O'Leary. 

Pentru cea de pe Aeroportul Otopeni, Ryanair va aloca 3 avioane din uriaşa sa flotă, ceea ce înseamnă o investiţie de 300 de milioane de dolari şi 1.000 de locuri directe şi indirecte. Va fi inaugurată pe 30 octombrie cu două zile înaintea bazei din Timişoara, pentru care compania irlandeză va aloca un avion de 100 de milioane de euro şi va menţine 400 de locuri de muncă, potrivit Digi24. 

Ryanair estimează că anul acesta va transporta 1,4 milioane de pasageri în România, ceea ce înseamna ca va continua sa rămână în spatele ungurilor de la WizzAir care estimează că au avut 4 milioane şi jumătate de pasageri în ţara noastră anul trecut, cât TAROM şi Blue Air la un loc.

Dar în viitorul apropiat Ryanair vrea sa transporte numai de pe Otopeni 3 milioane de pasageri anual. Însă această creştere depinde şi de negocierile cu reprezentanţii aeroportului.

Iar avioanele pe care irlandezii le vor avea la Bucureşti şi Timişoara nu vor decola doar spre destinaţii externe, ci vor zbura şi între cele doua oraşe. În prezent doar TAROM şi Blue Air efectuează curse interne. Însa interesul pentru zborurile în interiorul ţării este în creştere în rândul companiilor aeriene.

Etichete: aeroport, avioane, Otopeni, ryanair

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE