S-a asfaltat Bulevardul Liviu RebreanuReprezentanții Primăriei Capitalei spun că mai au de terminat doar 20% din lucrările la bulevardul Liviu Rebreanu.

Bd. Liviu Rebreanu
Bd. Liviu Rebreanu

După ce a fost asflaltat carosabilul, se lucrează la trotuare, parcări de pe marginea drumului și la linia de tramvai, scrie Hotnews.

Bulevardul Liviu Rebreanu este în lucru încă din 2011, șantierul provocând mari bătăi de cap șoferilor care trec prin zonă. Strada a rămas decopertată pe perioada iernii, după ce constructorul a descoperit defecțiuni grave la stratul de bază existent care necesitau ample lucrări în plus. În acest timp, gropile s-au înmulțit, iar șoferii s-au plâns că nu mai pot circula pe șosea pentru că își distrug mașinile.

Lucrările au început însă odată cu venirea primăverii, din luna martie și au cuprins și trotuarele străzii, care vor fi reabilitate. Au fost schimbate deja bordurie pe o parte a drumului, pe anumite segmente trotuarele au fost decopertate și în curând va începe și reasfaltarea lor.

Muncitorii au reînceput să lucreze și la infrastructura pentru tramvai pe segmentul dintre Bd. Camil Resu și Bd. Nicolae Grigorescu. Șina tramvaiului va fi de tip "green track", suprafața dintre șine fiind acoperită cu pavele pe care va crește gazon. Șina va fi separată de traficul auto și transformată în spațiu verde, mai puțin în stații și în intersecții, unde linia de tramvai va fi înglobată în asfalt.

Constructorul desemnat pentru efectuarea lucrărilor este asocierea Euro Construct - PACO, iar valoarea contractului se ridică la circa 17 milioane de euro. Anul acesta, Primăria Municipiului București a alocat în proiectul de buget 25 de milioane lei (5,7 mil. euro) pentru lucrările la Bd. Liviu Rebreanu.

Lucrările sunt împărțite în două tronsoane: Între Bd. Camil Ressu și Bd. Nicolae Grigorescu (1,7 km) și între Bd. Nicolae Grigorescu și 1 Decembrie (1 km) și vizează atât reabilitarea carosabilului cât și a trotuarelor. Pentru al doiea tronson lucrările mai au de așteptat, în funcție de finanțarea disponibilă, prioritate având segmentul deja început de doi ani.

Primarul General Sorin Oprescu a anunțat că primul segment al lucrării va fi finalizat în luna noiembrie a acestui an

0/2 COMENTARII
Adrian
31 mai 08:41
+0
VOTURI
-0
Si mai interesant este ca lucrarile de asfaltare au inceput dupa ce a aparut stirea ca vor reincepe lucrarile la mall-ul de pe fosta baza sportiva de langa IOR (sau parcul Titan/Cuza). Ce coincidenta... Incredibil...
vallym
30 mai 20:23
+0
VOTURI
-0
vaaai ce realizare!s-a asfaltat dupa 2 ani jumate o lucrare!!!Bravo Sorin!Esti magnific...mi-aduc aminte si vremuri in care chiar in Romania se asfaltau strazi in 2-3 luni sau maxim 1 an cu tot cu liniid e tramavai...rusine, huooo!!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h