S-A DAT STARTUL competiţiei "Laser Valley - Land of Lights" - proiect de smart-city la MăgureleCompetiţia internațională de idei "Laser Valley - Land of Lights" pentru dezvoltarea urbanistică și arhitecturală a orașului Măgurele și a arealului din jur a început, vineri, anunţă Ministerul Educaţiei. Practic, ministerul vrea să angreneze tinerii care să vină cu idei pentru dezvoltarea unui fel de smart-city lângă Bucureşti, la Măgurele, unde se construieşte cel mai mare laser din lume. 

S-A DAT STARTUL competitiei "Laser Valley - Land of Lights" - proiect de smart-city la Magurele
S-A DAT STARTUL competiţiei "Laser Valley - Land of Lights" - proiect de smart-city la Măgurele

Cartierul ar trebui să cuprindă, pe lângă institutele de cercetare, terenuri de sport, bazine, săli de fitness, un centru de sănătate publica, un campus studenţesc modern şi locuinte de tip eco. La acestea se adaugă sisteme de transport moderne.

Citeşte şi LASERUL DE LA MĂGURELE, cât 10% din puterea Soarelui. Când vor începe experimentele

LASERUL DE LA MĂGURELE. "Ground breaking" este folosit în lumea cercetării pentru a descrie situaţii aflate la limita realităţii cunoscute de oamenii de ştiinţă, descoperiri cu un impact major la nivelul cercetării ştiinţifice. Echipamentul la LASERUL DE LA MĂGURELE urmează să fie instalat din această vară şi este mult mai complex decât relevă simpla descriere folosită pentru publicul larg.

Potrivit ministrului Educaţei, Adrian Curaj, investiţia în dezvoltarea oraşului şi a spaţiului din jur "Laser Valley - Land of Lights" se va face pe parcursul următorilor 10-15 ani, cu fonduri private şi structurale.

"Suntem undeva la jumătate de miliard de euro azi, dar cred că am putea depăşi 2 miliarde de euro în parteneriat public-privat în următorii 10 ani", a spus Curaj într-o conferinţă de presă.

Proiectul ar urma să fie dezvoltat pe suprafața dintre Lacul Mihăilești și Portul 1 Decembrie. Ideea proiectului este crearea unui tech-hub de ultimă generație în jurul proiectului laserului de la Măgurele, Extreme Light Infrastructure — Nuclear Physics (ELI-NP).

Competiția se adresează echipelor formate din studenți, proaspăt absolvenți sau tineri cercetători din țară și din străinătate, care pot participa fără a le fi solicitată vreo taxă de înscriere.

Câștigătorii competiției vor fi premiați. Astfel, locul I va primi 6.000 de euro, locul doi va fi premiat cu 4.500 de euro și locul trei, cu 3.500 de euro. De asemenea, vor fi oferite și trei premii din partea sponsorilor, fiecare în valoare de 2.000 de euro. Detalii, pe agerpres.ro. 

Etichete: "Laser Valley - Land of Lights", laser Măgurele, Măgurele, proiect ministerul educatiei, smart city

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE