S-a dat startul primei ligi de baschet 3x3 din EuropaVeranda Mall și Sport Arena Streetball organizează prima ligă de baschet 3x3 din Europa, Veranda 3x3 League. Centrul comercial este principalul partener și gazda competiției, ce va avea loc în perioada 10 mai - 22 iunie 2017, pe terenul amenajat în aer liber, pe esplanada din fața mallului.

Prima liga de baschet 3x3 din Europa
Prima ligă de baschet 3x3 din Europa

Veranda 3x3 League se adresează iubitorilor de baschet, aproape 60 de echipe fiind înscrise la mai multe categorii de vârstă, precum: Sub 23 (masculin), Open Masculin, Open Feminin, Mini 3x3 Masculin și Feminin (copii cu vârsta până în 12 ani), Baby 3x3 Masculin și Feminin (copii cu vârsta până în 10 ani).

Primul meci a avut loc pe data de 10 mai 2017, odată cu deschiderea oficială a evenimentului, iar competiția va continua săptămâna aceasta în zilele de joi și vineri. Ulterior, etapele vor fi disputate în zilele de marți, miercuri și joi ale fiecărei săptămâni, începând cu ora 18:00, programul oficial fiind afișat pe pagina oficială de Facebook a competiției, facebook.com/3x3League.

În cadrul fiecărei etape, pe lângă meciurile de baschet, vor avea loc și momente interactive cu spectatorii, care vor fi invitați să-și susțină echipele favorite și să participe la concursuri antrenante, unde vor putea fi premiați.

Conceptul 3x3 League susține dezvoltarea baschetului 3x3, o disciplină care are mari șanse să fie inclusă în programul ediției Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice. Așteptăm cu nerăbdare decizia pe care Comitetul Internațional Olimpic o va lua în vara acestui an, mai ales că noi susținem acest demers al Federației Internaționale de Baschet încă din anul 2013", a declarat Radu Petre, managing partner, Sport Arena Streetball.

Cele mai bune evoluții individuale vor fi răsplătite săptămânal cu titlul de MVP de etapă (cel mai bun jucător), urmând ca la finalul sezonului să fie acordate trofeele pentru MVP, Best scorer (cel mai bun marcator), Best defender (cel mai bun apărător). Pentru premiile de sezon, voturile vor fi exprimate chiar de către jucătorii participanți, fără posibilitatea de a alege dintre coechipieri.

Baschet pe tot parcursul sezonului cald, la Veranda Mall

Odată cu deschiderea ligii de baschet 3x3, Veranda Mall lansează un proiect amplu, dedicat tuturor pasionaților de sport. Astfel, centrul comercial pune la dispoziția bucureștenilor o modalitate de distracție unică prin intermediul terenului de baschet ce va rămâne amplasat pe esplanada centrului comercial până la sfârșitul lunii septembrie a acestui an.

În perioada sezonului cald terenul va putea fi folosit în sistem Open Courts de către iubitorii baschetului. Mai mult decât atât vor fi găzduite meciuri de copii, antrenamente sau alte activități baschetbalistice. Pentru informații suplimentare puteți accesa pagina de web www.verandamall.ro, sau pagina oficială de Facebook Veranda Mall.

Despre baschetul 3x3 și Sport Arena Streetball

Potrivit unui studiu al Comitetului Internațional Olimpic, baschetul 3x3 este cea mai populară formă a acestui sport, cu peste 250 de milioane de practicanți în întreaga lume. Sport Arena Streetball este principalul organizator de evenimente de baschet 3x3 din România și este membru în FIBA 3x3 Advisory Board, ca reprezentant al organizatorilor de competiții din întreaga lume. În baschetul 3x3, România deține un titlu european la masculin, cucerit în 2014, iar echipa națională feminină a fost medaliată cu argint la ediția din 2016 a Campionatelor Europene. Mai multe informații despre competiție și despre Sport Arena Streetball găsiți pe: www.3la3.ro sau printr-o solicitare scrisă la adresa 3x3@sportarena.ro.

Suntem onorați să fim gazda și partenerul acestui eveniment sportiv, care are o anvergură internațională, contribuind la dezvoltarea acestei discipline sportive în România. Liga de baschet a fost primită cu multă deschidere din partea publicului, iar în următoarele săptămâni vom avea alături de noi echipe de baschet din mai multe colțuri ale țării. Odată cu Veranda 3x3 League dăm startul unui proiect mai amplu, prin care ne propunem să susținem sportul și mișcarea. Astfel, bucureștenii vor avea posibilitatea de a se bucura de terenul de baschet amenajat în aer liber până la finalul lunii septembrie a acestui an", a declarat Andrei Pogonaru, dezvoltatorul Veranda Mall.

Etichete: baschet, baschetz 3 x 3, prima ligă de baschet 3x3 din Europa

0/1 COMENTARII
vlad
17 May 11:40
+0
VOTURI
-0
I-auzi mai, premiera mondiala baschet 3x3.... la ce s-or mai gandi in viitor?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE