S-a dat undă verde pentru mall-ului cultural al Bucureştiului. CUM VA ARĂTA Cinematograful FavoritCINEMATOGRAFUL FAVORIT DEVINE MALL CULTURAL (CENTRUL CULTURAL FAVORIT). Cinematograful Favorit, care va fi reabilitat şi transformat complet în mall cultural (Centrul Cultural Favorit), a ajuns în sfârşit în administrarea Primăriei Sectorului 6. Chiar dacă planurile pentru construirea mall-ului cultural în clădirea cinematografului datează din anul 2010, de pe vremea fostului primar Cristian Poteraş, abia de-acum acestea pot fi puse în practică. În ultimii cinci ani, când s-a aflat în administrarea RADEF (Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor), iar primăria nu avea cum să facă investiţia, clădirea cinematografului Favorit s-a degradat tot mai mult, ajungând drept "casă" pentru câinii vagabonzi şi oamenii străzii. 

"Astăzi s-a semnat, la cinema Favorit, procesul verbal de predare-primire a clădirii, de la Ministerul Culturii/RADEF RomâniaFilm la primăria de sector. Din acest moment, clădirea poate fi reabilitată de administrația locală, cu fonduri de la buget și din alte surse. E o veste nemaipomenită!!!", anunţă grupul de Iniţiativă Civică Favorit care a militat activ pentru reabilitarea clădirii Favoritului. 

Primăria Sectorului 6 a dat în judecată RADEF pentru recuperea clădirii cinematografului Favorit 

Cinematograful "Favorit" din cartierul Drumul Taberei a fost preluat de către Primăria Sectorului 6 printr-un contract de comodat încheiat cu RADEF (Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor), în toamna anului 2010, contracul fiind valabil până în 2016. 

CITEȘTE ȘI: Cinematograful Favorit, victima sistemului birocratic, rămâne în paragină 

CINEMATOGRAFUL FAVORIT DEVINE MALL CULTURAL (CENTRUL CULTURAL FAVORIT). La acea vreme, fostul primar Cristian Poteraş (n.r. - aflat acum în închisoare pentru fapte de corupţie) se angaja să îl transforme în mall cultural, denumit Centrul Cultural Favorit. Între timp, clădirea lăsată în paragină, după aproape 40 de ani de activitate, a ajuns pe mâna hoţilor şi a boschetarilor. În locul scaunelor de pluş roşu şi-au găsit culcuş oameni ai străzii, iar pereţii au fost acoperiţi cu grafitti cu mesaje ce nu fac cinste cinematografiei româneşti. 

Starea deplorabilă a fostului cinematograf i-a făcut pe reprezentanţii Grupului de Iniţiativă Civică Favorit să protesteze de mai multe ori, chiar şi în faţa primăriei, cerând să fie luate măsuri pentru reabilitarea simbolului din Drumul Taberei

CINEMATOGRAFUL FAVORIT DEVINE MALL CULTURAL (CENTRUL CULTURAL FAVORIT). Potrivit studiului de fezabilitate (SF) întocmit de proiectanţi în anul 2012, Centrul Cultural European Favorit urmează să fie dotat cu sală de spectacole "versatilă" pentru teatru, cinema şi concerte (700 de locuri), o scenă de 120 mp, dedesubt fiind amenajată o zonă destinată orchestrei. De asemenea, Centrul Cultural Favorit ar urma să aibă o sală de lectură-bibliotecă, cu acces liber la raft, două săli multifuncţionale de conferinţe, cu capacitatea de 50 de locuri fiecare, şi mai multe zone de alimentaţie publică cu bar şi cafenea. B365.ro a scris despre funcționalitățile Centrului Cultural European Favorit aici

Fosta glorie a cinematografiei româneşti va primi o nouă faţă. VEZI CUM VA ARĂTA 

Sală de spectacole versatilă şi efecte speciale cu fum şi ceaţă

La acestea se adaugă o sală de lectură-bibliotecă, cu acces liber la raft, două săli multifuncţionale şi de conferinţe, cu capacitatea de 50 de locuri fiecare, şi mai multe zone de alimentaţie publică cu bar şi cafenea. Foaierul sălii de spectacol se va desfăşura pe o suprafaţă de 450 mp, iar transportul vizitatorilor la etajele superioare se va face cu liftul.  

"Mall cultural" de 8 mil. euro, în Capitală: SF-ul de la Cinema Favorit FOTOGALERIE 

CINEMATOGRAFUL FAVORIT DEVINE MALL CULTURAL (CENTRUL CULTURAL FAVORIT). Noua clădire va beneficia de instalaţie de control acces şi antifurt, internet wireless, iar ecranul cinematografului va fi acţionat electric. În plus, spectatorii vor avea parte de efecte speciale cu fum şi ceaţă, plus un sistem surround de sonorizare în plafon şi pereţi. Sălile de conferinţe vor fi şi ele de ultimă generaţie, în dotări fiind incluse sisteme audio cu căşti wireless. Pereţii amovibili (mişcători) vor permite organizatorilor să dimensioneze sălile în funcţie de necesităţile clienţilor astfel încât, la spectacolele de mare anvergură, să poată fi suplimentat numărul de locuri. În plus, construcţia va fi prevăzută cu adăpost de apărare civilă, la subsol. Detalii despre structura organizatorică a clădirii găsiţi aici

CINEMATOGRAFUL FAVORIT DEVINE MALL CULTURAL (CENTRUL CULTURAL FAVORIT). Conform sursei citate, amenajarea noului mall cultural se va face în două etape, respectiv consolidarea clădirii, urmând apoi extinderea construcţiei cu încă două etaje faţă de cum arată în prezent. 

Costurile pentru noua faţă a cinematografului "Favorit" erau estimate la aproximativ 8 milioane euro, atunci când a fost aprobat proiectul.  

Etichete: centrul cultural vaforit, Cinema Favorit, cum va arăta, fotogalerie, mall cultural, mănescu, Poteraş, realitatea, Sectorul 6

0/8 COMENTARII
Dragulescu Aurel
16 Aug 11:00
+0
VOTURI
-0
Vă invităm în grupul locuitorilor Sector 6.
https://www.facebook.com/groups/sectorul6/
Maria
07 Aug 18:20
+0
VOTURI
-0
Posibilitate reala si serioasa de castig! Toti oamenii ambitiosi si seriosi pot acum sa castige in mod real si verificat mai multi bani, in timpul liber, cu o activitate placuta, simpla, accesibila. Nu e nevoie sa recrutati oameni, nu e nevoie sa va complicati cu detalii inutile. Totul e sa doriti sa incepeti! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: maria.petofi@yahoo.com
Mircea
06 Aug 03:00
+0
VOTURI
-0
Un alt proiect marca Poteras-Manescu. Nu mai vorbiti de reabilitare pentru ca vechiul cinematograf va fi daramat complet. Propagati minciunile celor de la Primaria Sector 6.
Cris
05 Aug 23:06
+0
VOTURI
-0
@Vlad

Cinematografele din mall sunt pentru cocalari, oferta de filme e pentru ei, ca si preturile. Sunt filme ieftine din punct de vedere artistic si foarte scumpe la bilet. Dar cocalarii sunt prea redusi intelectual ca sa inteleaga asta.

Cinematografele de cartier ar trebui sa ofere doar filme de calitate, filme vechi, pentru oameni normali la cap care stiu sa aprecieze un film. Cocalarii sa ramana cu mall-ul, cu filmele de kkth pline de efecte speciale. Iar pentru filme de calitate nu e nevoie de "mall cultural" de beton... e nevoie de un cinematograf decent, curat, civilizat.
vlad
05 Aug 22:00
+0
VOTURI
-0
Nu are sens sa te concentrezi prea mult pe cinematografe locale.... exista deja malluri peste tot cu cate 15-20 de sali de cinematograf, conditii excelente, nu le poti egala. Toate cinematografele ar trebui convertite in teatre, sali publice de inchiriat pentru alte evenimente... Sigur, care sa poata proiecta si filme, dar nu asta sa fie scopul principal.
Cris
05 Aug 15:19
+0
VOTURI
-0
Da... din poze arata a constructie monstruoasa de beton nu a cinematograf sau centru cultural... Se poate gandi o sala culturala multifunctionala (cinematograf si sala de spectacole cu scena, sala de conferinte), fara atatea betoane, va spun.

Ma apuca drachii cand vad dalele alea de beton si copacii aia cu pietris la baza. Nimic mai sinistru... Sa nu iasa ceva ca in parcul ala recent dat in folosinta unde sunt betoane si pietroaie peste tot, in detrimentul aleilor si a spatiului verde.
alex
05 Aug 15:01
+0
VOTURI
-0
mai bine ar darama cladirea comunista si ar face una noua moderna
Cris
05 Aug 14:15
+0
VOTURI
-0
Ideea transferului cinematografelor la Primarii e mai veche, este buna... numai ca, in cazul de fata, e vorba de o constructie megalomanica de spalat bani de la bugetul local al sectorului 6... Adica, se poate face ceva decent, cu bani mai putini care sa nu arate a "mall cultural" si totusi sa aiba o astfel de functiune, utila locuitorilor sectorului. Se cam umfla cu pompa astfel de proiecte, rezulta multe betoane si constructii dubioase care arata ca cele din poze, care nu folosesc la nimic.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE