S-a declanșat urmărirea penală în cazul demolărilor de pe strada BroșteanuJudecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul demolării ilegale a imobilelor din str. Ernest Broșteanu nr. 4 și nr. 6 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în vederea începerii urmăririi penale împotriva proprietarului SC Rubin Gold 2004 SRL și a funcționarilor responsabili din Primăria Capitalei și din Primăria Sectorului 1, anunță Nicușor Dan de la Asociația Salvați Bucureștiul. 

S-a declansat urmarirea penala in cazul demolarilor de pe strada Brosteanu
S-a declanșat urmărirea penală în cazul demolărilor de pe strada Broșteanu

Firma SC Rubin Gold 2004 SRL a demolat fara autorizatie un corp de cladire din str. Brosteanu nr. 4 si ornamentele cladirii din str. Brosteanu nr. 6 in seara zilei de 4 iulie 2009. Intrucat imobilul se afla in zona
construita protejata nr. 95 Polona, fapta constituie infractiune.

In urma apelurilor la 112, Politia Locala Sector 1 a constatat fapta printr-un proces verbal in ziua savarsirii faptei.

Desi au fost instiintati de fapta, nici functionarii Primariei Capitalei nici functionarii Primariei Sectorului 1 nu au formulat plangere penala impotriva faptuitorului. Dimpotriva, Primaria Capitalei a initiat iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti un Plan Urbanistic Zonal care prevede construirea unui bloc de 40 de metri inaltime pe terenurile din str. Brosteanu nr. 4, Calea Dorobanti nr. 16-18 si str. Eminescu nr. 27. Pe locatia imobilului demolat din str. Brosteanu nr. 4 este proiectat accesul la bloc.

Plangerea penala pentru demolare a fost formulata de Asociatia Salvati Bucurestiul. Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a clasat plangerea (echivalentul NUP in noul Cod de procedura penala).

Asociatia Salvati Bucurestiul a contestat solutia Parchetului la Sectia Penala a Judecatoriei Sector 1. Prin hotararea pronuntata in 04.12.2015 in dosarul 64073/299/2015, Judecatoria Sectorului 1 a admis plangerea si a trimis dosarul la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in vederea inceperii urmaririi penale.

 

 

Etichete: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, demolare, nicuşor dan, Primăria Capitalei, Primaria Sectorului 1, PUZ, urmărire penală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE