S-a încheiat "Banii Tăi Expo", primul târg dedicat serviciilor financiareÎn ultimele două zile, Piața Universității, din Capitală, a găzduit Târgul „Banii Tăi Expo”, organizat de Bursa de Valori București, pentru a câștiga interesul potențialilor investitori individuali. Evenimentul s-a încheiat miercuri, după ce a atras câteva sute de participanți.

S-a incheiat "Banii Tai Expo", primul targ dedicat serviciilor financiare
S-a încheiat "Banii Tăi Expo", primul târg dedicat serviciilor financiare
Foto: dailybusiness.ro

Bucurestenii care au participat la Banii Tăi Expo au avut acces la informatii cu privire la economisire si investitii, administrarea banilor, piete de capital, precum si un spectru de servicii financiare disponibile persoanelor fizice.

Organizat in Piata Universitatii, centrul urban al Bucurestiului prin care trec zilnic minimum 5.000 de persoane, 'Banii Tai Expo' si-a propus sa aduca in acelasi loc reprezentanti ai diferitelor sectoare ale industriei financiare si pietei de capital pentru a-i informa pe vizitatori despre administrarea banilor si oportunitatile existente.

Succesul evenimentului, modest

Deși a fost organizat într-o locație ultracentrală, evenimentul nu s-a bucurat de un public foarte numeros. Una dintre cauze ar putea fi lipsa de informații a oamenilor, cu privire la acest domeniu.

Printre reprezentanții pieței adunați în fața corturilor amplasate lângă statuia lui Mihai Viteazul consensul este că inițiativa a fost bună, doar că baza de plecare este foarte joasă.

O doamnă în vârstă se oprește la unul din standuri. Află tematica evenimentului și spune imediat: "Bursa nu e pentru mine." "Dacă aveți bani, poate fi și pentru dumneavoastră", primește replica pentru a nu fi descurajată. Și capătă, într-adevăr, curaj. Spune că are acțiuni la SIF Muntenia (SIF4), dobândite prin programul de privatizare în masă și că, de curând, tocmai a încasat dividendele. "Anul ăsta mai puțin decât anul trecut... ca în România", aruncă un oftat de dezamăgire și își continuă drumul.

"Mi se pare că oamenii ocolesc zona", spune un investitor care afirmă că a învățat foarte multe despre finanțe și burse, mai cu seamă după declanșarea crizei. "Trebuia ca reprezentanții pieței să fi fost mai puțin formali; oamenilor li se pare că nu e de ei, dacă îi văd la costum", continuă el.

Citește mai multe pe profit.ro.

Etichete: banii tai expo, Bursa de Valori Bucureşti, Piaţa Universităţii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE