S-A SCUMPIT închirierea locurilor de parcare în module SMART-PARKING, în Sectorul 6Bucureştenii care locuiesc în Sectorul 6 al Capitalei vor plăti mai mulţi bani pentru închirerea locurilor de parcare din modulele SMART-PARKING. Decizia a fost luată, la sfârşitul săptămânii trecute, de Consiliul Local Sector 6 care a aprobat majorarea preţurilor de închiriere a locurilor de parcare supraetajate cu 15%.

Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 6, bucureştenii vor plăti câte 115 lei pe lună pentru închirierea fiecărui loc de parcare în module SMART-PARKING, ceea ce înseamnă mai mult cu 15% faţă de tarifele practicate anterior de administraţia locală. 

Conform documentului, plata se va face la casieria Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6. 

Hotărârea Consiliului Local Sector 6 privind MAJORAREA TARIFELOR DE ÎNCHIRIERE A LOCURILOR DE PARCARE ÎN SMART-PARKING-URI poate fi consultată aici. 

Un modul de parcare tip SMART-PARKING are o capacitate de 12 maşini, dar ocupă doar echivalentul a două locuri de parcare, la sol, ceea ce constituie un avantaj în cartierele de blocuri unde există un deficit în acest sens. 

Pentru a închiria un loc de parcare în modulele SMART-PARKING, bucureştenii trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Parcaje de Reşedinţă din Al. Bistra nr.1 Sectorul 6 cu o cerere-tip însoţită de BI/CI şi talonul autoturismului, plata efectuându-se la casieria ADPDU Sector 6 din Intr. Lt. Av. Caranda Ghe. nr.9. 

Cum funcţionează parcările inteligente de tip SMART-PARKING din Sectorul 6

Sistemele SMART-PARKING sunt silenţioase şi funcționează cu ajutorul unui lift acționat electric, pe baza unui card personalizat cu cod de acces. Practic, sistemul electronic identifică locul autoturismului, îl ridică pe platformă și îl așază la locul plătit. Operaţiunea durează aproximativ două minute. 

În prezent, pe raza Sectorului 6 funcţionează 25 de module de tip SMART-PARKING, cu un total de 600 de locuri de parcare, majoritatea fiind amplasate în cartierele Drumul Taberei şi Militari, precizează Primăria Sectorului 6 într-un răspuns formulat la solicitarea B365.RO. 

Accesul în SMART-PARKING se face prin trei sisteme diferite: acces pe cheie, pe bază de cartelă şi pe cod PIN. 

SMART-PARKING-URILE sunt amplasate în Sectorul 6, în zonele cele mai afectate de lipsa locurilor de parcare, după cum urmează:
Str. Reveriei x Aleea Agigea, Str. Dreptăţii (lângă biserică şi lângă dispensar), Str. Dreptăţii spate bloc.O3, Str. Dezrobirii bl.M25, Str. Apusului x Bd. Iuliu Maniu spate bloc F, Str. Serg. Maj. Cara Anghel spate bloc C43, Bd. 1 Mai lângă restaurantul "Hanul Drumetului", Str. Sibiu vis-a-vis Petrom, spate Cinema Favorit, Str. Bozieni bl.830, Aleea Râmnicel x Prelungirea Ghencea, Aleea Meseriaşilor bl.C90, Str. Valea Ialomiţei lateral bloc C7, informează Primăria Sectorului 6. 

CITEŞTE ŞI Culmea investiţiilor, în Sectorul 6. Parcare "inteligentă" (SMART PARKING) în gropi, bălţi şi noroi

Primăria Sectorului 6 a început, de curând, amenajarea unei parcări inteligente, de tip SMART-PARKING, în zona străzii Apusului din cartierul Militari. Numai că, pentru a putea ajunge să îşi parcheze maşinile pe verticală, şoferii interesaţi trebuie să se confrunte cu situaţia dezastruoasă a străzii până acolo ce este plină de bălţi şi noroaie, neasfaltată niciodată de la Revoluţie, după cum susţin locuitorii din zonă. Mai mult decât atât, fără să fie consultaţi, oamenii spun că a fost distrus un părculeţ şi un loc de joacă pentru copii pentru ca primăria să amplaseze SMART-PARKING-UL. DETALII, AICI. 

Costuri mari pentru achiziţionarea de sisteme de parcare de tip smart-parking

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat în ședința din 26 februarie prima rectificare a Bugetului local de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 în sumă de 961.225.000 lei la cheltuieli şi în sumă de 952.761.000 lei la venituri. În urma rectificării bugetare, Administrația Domeniului Public și Dezvoltării Urbane Sector 6 a primit încă 2 milioane de lei pentru reparația străzilor și întreținerea parcărilor de tip Smart-Parking.