S-a stabilit traseul final al autostrăzii Piteşti - SibiuAstăzi vom afla traseul final al autostrăzii Piteşti-Sibiu. Oficialii din Ministerul Transporturilor şi ai CNAIR vor anunţa şi deschiderea licitaţiei pentru tronsoanele de autostradă care reprezintă capetele viitoarei şosele.

S-a stabilit traseul final al autostrazii Pitesti - Sibiu
S-a stabilit traseul final al autostrăzii Piteşti - Sibiu

Studiul geotehnic pentru secţiunile 1 şi 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti a fost finalizat şi predat săptămâna trecută, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei care s-a ocupat cu efectuarea acestuia.

Investigaţiile geotehnice pentru loturile de la capetele acestei şoselei de mare viteză ce va traversa munţii, respectiv Sibiu - Boiţa şi Curtea de Argeş - Piteşti, au fost finalizate, potrivit directorului general al Geostud, Petru Nicolae.

Geostud se ocupă de realizarea investigaţiilor geotehnice din cadrul studiului de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti. Ministrul Transporturilor va susţine marţi o conferință de presă pe acest subiect.

În noiembrie anul trecut, CNADNR a facut publice cinci variante de traseu ale autostrăzii Sibiu-Pitesti. Una urmăreşte îndeaproape traseul stabilit acum opt ani. Doar diferă puţin în zone precum Tălmaciu, Câinenii Mici sau în apropiere de Curtea de Argeş. O altă variantă merge pe partea stângă a lacului Merişani şi ocoleşte Curtea de Argeş pentru a reveni la traseul de bază în Tigveni. Tot din această localitate se desprinde alt traseu către Călimăneşti, care revine la drumul de bază în zona Racoviţa-Copăceni. Tot acolo ajunge şi un traseu propus, care coteşte şi el spre Călimăneşti.

Până acum au fost aprobate secțiunile: Piteşti şi Curtea de Argeş, o porțiune de 32,5 de kilometri de şosea de mare viteză, unde trebuie construite 14 poduri, din care cel mai mare va avea 1,6 kilometri. Al doilea segment aprobat este Boiţa - Sibiu, de 15 km, pe care trebuie ridicate 12 poduri şi viaducte. O altă bucată aprobată are 18 km și este între Văleni și Curtea de Argeş.

Investiţia este estimată la 1,6 miliarde de euro și prevede inclusiv reabilitarea drumului naţional Câmpulung - Râmnicu Vâlcea şi legarea municipiului Râmnicu Vâlcea de autostradă. Autorităţile estimează că şoferii vor putea circula pe autostrada Sibiu-Piteşti în 2021.

Etichete: autostrada Pitesti-Sibiu, autostrazi romania, CNAIR

0/1 COMENTARII
vlad
23 nov 10:27
+0
VOTURI
-0
Cum adica sosea de mare viteza??? Sa o faca nene complet autostrada... ce e prostia asta??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE