S-au finalizat lucrările la blocul de 7 etaje construit peste casa lui Spiru Haret. FOTOUn bloc de şapte etaje a fost construit peste casa lui Spiru Haret. Lucrările la acest imobil au durat circa un an şi jumătate.

Blocul de 7 etaje aprobat de Primaria Capitalei peste casa Spiru Haret, de pe strada Gheorghe Manu din Capitala, a fost finalizat după aproximativ un an si jumatate de la inceperea lucrarilor. Fatada vechii cladiri a fost partial pastrata, partial reconstruita, iar cladirea noua a fost asezata in interiorul acesteia.

Primaria Capitalei a emis pe 24 decembrie 2012 autorizatia de construire pentru consolidarea cladirii vechi si ridicarea blocului de 7 etaje. Lucrarile de construire au inceput la sfarsitul anului 2013, iar acum se lucreaza la finisaje, blocul fiind deja ridicat. Proprietarii sunt firma Invest Lux Construct, iar proiectant este biroul de arhitectura Urban Office, conform HotNews.ro.

Societatea civila s-a opus acestui proiect motivand ca imobilul vechi, monument istoric, este distrus de acest proiect imobiliar. Inainte de inceperea lucrarilor, imobilul a fost lasat circa 10 ani in paragina, fiind devastat de oamenii strazii.

Spiru Haret si-a petrecut în aceasta casa ultimii ani din viata, iar dupa moartea sa a devenit muzeu. Pe 4 iunie 1941, dupa moartea sotiei lui Spiru Haret, casa a fost vanduta de rude Institutului National al Cooperatiei. Obiecte personale, carti, manuscrise si mobilierul au fost donate noului proprietar cu conditia de a amenaja un muzeu, lucru care s-a si intamplat. Lucrurile s-au schimbat insa dupa razboi, cladirea devenind proprietatea Sfatului Popular al Capitalei.

In 1956 imobilul a trecut in administrarea Ministerului Culturii, iar in 1986 in administarea Ministerului Educatiei. Dupa revolutie, imobilul s-a intors la CENTROCOP, institutie care in 2001 l-a vandut cu 610.000 dolari unei persoane private. In 2005, imobilul a fost vandut din nou firmei Invest Lux Construct cu 1.140.000 de euro.

Etichete: bloc, casă, lucrări, spiru haret

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE