S-AU FINALIZAT lucrările la Colegiul Naţional Iulia Haşdeu. Când va fi inaugurat şi cum arată. FOTOPregătirile pentru recepţia finală a lucrărilor de modernizare de la Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" au intrat în linie dreaptă, stadiul acestora fiind verificat de primarul Sectorului 2 - Neculai Onţanu care a anunţat că noul liceu va fi inaugurat pe data de 15 februarie 2016. 

"Pentru a mă asigura că toate coordonatele prevăzute în proiect au fost realizate, am verificat marţi, 2 februarie a.c. ultimele pregătiri ce se fac înaintea recepţiei finale a lucrărilor ce va avea loc pe 15 februarie la Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu".
Este prima dată după 90 de ani de la înfiinţarea colegiului, a cărui piatră de temelie a fost pusă în anul 1926, când s-a executat un amplu proces de extindere a spaţiilor de învăţământ, reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii educaţionale de la Colegiul "Iulia Haşdeu", astfel încât elevii să beneficieze de condiţii excelente de învăţătură", a anunţat pe facebook primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

Ce se realizează prin proiectul de extindere şi modernizare a Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu":
- Consolidarea, reabilitarea, modernizarea clădirii vechi - 5925 mp,

- Extinderea clădirii cu aproape o treime - 1536 mp,
- Refacerea în totalitate a instalaţiilor de încălzire, apă, canalizare, electricitate, reţea incendiu
- Creşterea eficienţei energetice a clădirii cu 200% prin reabilitare termică,
- Refacerea faţadei,

- Modernizarea reţelelor de telecomunicaţii prin conectarea la reţeaua de internet de mare viteză, prin fibră optică
- Realizarea unui sistem performant de ventilaţie şi climă
- Refacerea în totalitate a acoperişului şi modernizarea şi extinderea spaţiilor de cazare din căminul amenajat la mansardă


- Refacerea sistemului de canalizare şi apă exterior,
- Montarea de platforme ridicătoare pentru persoanele cu dizabilităţi
- Refacerea şi modernizarea cantinei - bucătărie şi sală de mese pentru 100 de persoane.

CITEŞTE ŞI Echipamente IT de ultimă generaţie, în dotarea unui LICEU DE TOP din Capitală

Creşterea calităţii procesului educaţional prin dotarea cu echipamente didactice moderne şi prin:
• realizarea de laboratoare la standarde europene
• Extinderea laboratoarelor de informatică
• Laborator de mediu
• Laborator de mecanică aplicată
• Laborator de telecomunicaţii


• Laborator de electronică aplicată
• Laborator de ştiinte exacte - fizică, chimie, biologie
• echiparea cu dotări IT şi material didactic de ultimă generaţie

• 23 table interactive
• 23 videoproiectoare
• 23 laptopuri- laboratoare
• 76 computere- informatică
• 67 computere- laboratoare
• 16 microscoape- laborator biologie
• 16 truse disecţie- laborator biologie
• 16 kit-uri experimente- laborator chimie
• 16 kit-uri experimente- laborator fizică.

Proiectul în valoare de 48.312. 994 lei are ca obiectiv general îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie si a dotării şcolilor pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene, spun autorităţile locale.

Un nou corp de clădire la Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" 

Pentru prima dată după 87 de ani, de la înfiinţarea colegiului în anul 1926, primarul Sectorului 2 - Neculai Onţanu este primul care a demarat cel mai amplu proces de reabilitare, modernizare, dezvoltare şi echipare a infrastructurii educaţionale de la "Haşdeu", astfel încât să ofere elevilor condiţii excelente pentru a învăţa. 

VEZI AICI Cum a fost modernizată clădirea liceului. 

 

Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" este o unitate de învăţământ preuniversitar de stat care numără peste 1000 de elevi, 80 de cadre didactice şi 24 persoane personal nedidactic. 

La ora actuală, sectorul 2 deține cea vai vastă, mai dotată și mai performantă rețea de învățământ care include 125 de unități școlare (64 de grădinițe, 30 de școli gimnaziale, 12 colegii naționale, 11 licee, șase unități speciale de învățământ și două școli de arte și meserii) în care învață cca. 54.000 de elevi.

Etichete: colegiul national iulia hasdeu, finalizare lucrari iulia hasdeu, lucrari modernizare iulia hasdeu, Neculai Onţanu, review, Sectorul 2

0/4 COMENTARII
promotia 2008
20 nov 00:31
+0
VOTURI
-0
... din cei 30 ce am impartit aceeasi clasa.

Asadar, daca nu va fi nicio reuniune (si pare ca nu va fi), as vrea sa multumesc tuturor profesorilor Colegiului Iulia Hasdeu. Va multumesc ca ati pus umarul la modelarea promotiei 2008...sau cel putin la modelarea mea.

Toate cele bune!
promotia 2008
20 nov 00:25
+0
VOTURI
-0
Frumoase insiruiri ale amintirilor. Parca am fost partas la toate, desi mai aveau sa treaca ani buni, pana sa calc pe culoarele Hasdeului.
Ma bucur ca am facut-o si intr-adevar, ma uit la el mereu cand trec prin zona si-mi aduc aminte de momentele petrecute, mai bune si mai rele.

La anul se implinesc 10 ani de cand am terminat liceul. cine ar fi zis ca trece chiar asa timpul. Dar nu vad o reuniune. Au existat grupuletele specifice, dar in rest nu mare lucru, nu cine stie ce legaturi.
Societatea pare sa fie altfel, mai divizata, mai individualista comparativ cu alte perioade. Cand vad pe mama si tata ca intalnesc oameni pe care nu i-au vazut de zeci de ani si-si vorbesc ca si cum ieri au iesit in oras, ma face sa ma simt ciudat, cand un coleg de generala, se uita la tine, in timp ce se apropie, il saluti si el se face ca nu te-a vazut. Fie el si un coleg care nu facea neaparat parte din grupul tau in scoala generala, dar pe care l-ai vazut zilnic timp de 8 ani la un moment dat. Se pare ca unii devin din ce in ce mai putin oameni si din ce in ce mai mult roboti.

M-am intalnit si cu un alt coleg recent si tot de scoala generala. Cand traiesti cu tine si te vezi zi de zi nu esti foarte constient de schimbare, dar vazandu-ti colegul de banca, dupa ani si ani, te lovesc puternic o gramada de amintiri.

De dragul vremurilor bune, i-am propus sa-i strangem si pe ceilalti din grupul nostru si sa vizitam profesorii. Se uita la mine usor pierdut si nu stia daca este vreo ironie, daca nu cumva ma tin de "sotii" asa cum faceam in generala cand radeam cu gura pana la urechi impreuna.
M-a intristat putin. Am devenit mai individualisti si mai rai, timpul trece altfel peste generatiile actuale. Nu ne pasa prea mult de cei din jurul nostru, de cei ce ne-au modelat, de "batranii" nostri. Lipseste acea recunostere a meritelor.
Nici colegii de liceu nu par sa gandeasca diferit si d-abia daca am intalnit din intamplare 2 oameni din cei 30 ce am
Alexe Ion
06 mai 12:26
+0
VOTURI
-0
continuare...
echipei de fotbal avea sa intre la domnul “Papashultz” (cum era poreclit de noi, elevii, domnul Director Marculescu!) si sa-si ia angajamentul unei indreptari serioase si, mai ales, de durata pe viitor...;
… o “profa” de geografie a stiut sa cultive in sufletul meu o temeinica dragoste pentru frumusetile acoperite, partial descoperite si la vedere din spatiul mioritic si, pe cale de consecinta, pentru turism, chiar si asa redus la fruntariile Romaniei actuale;
… la 35 de ani de la absolvire aveam marea bucurie de a participa la ceremonia de aniversare a 75 de ani de la punerea pietrei de temelie a lacasului de cultura alaturi de fosti profesori si elevi ai liceului. Aveam sa stau atunci de vorba, intre altii, cu profesorul de romana ramas in continuare mare amator de frumos si frumoase, cu doamna profesoara de romana din clasele cele mari pe care am incercat s-o lamuresc ca nu eu eram acela care-i facuse pocinogul cu reclamatia aia la minister de care nici macar nu stiam la momentul ala!-, cu domnul Fantu, fostul secretar sef al scolii noastre care, parca neschimbat, incerca sa ma lamureasca de faptul ca el n-a fost niciodata un “zbir”, adevarul fiind, in opinia domniei sale, ca noi, cei din a IX-a si apoi a X-a A eram prea ghinionisti, avand clasa chiar intre cabinetul directorului si secretariatul sau. In treacat fie zis, un pic de dreptate a avut dl. Fantu deoarece din a X-a ne-am mutat sus la et. 1, pe colt, langa “fumi-club” si-l vedeam mai rar. S-a adeverit inca o data proverbul care zice:”ce-i mai rarut, e mai dragut!”;

Inchei parafrazand un mare poet oltean: locurile astea toate si inca multe altele de care n-am mai amintit au existat, din fericire pentru noi, cu adevarat si pentru ca trebuiau sa poarte un singur nume, li s-a spus simplu, Liceul Iulia Hasdeu!

Ion Alexe - un fost elev al liceului, absolvent in promotia 1967
Alexe Ion
06 mai 12:21
+0
VOTURI
-0
A fost locul unde...

... ne intalneam intre noi, “de la egal la egal, amical”, colegii de clasa, ori “oficial”, adica mai putin amical, cu profesorii aceia extraordinari, pe care nu-i vom putea uita niciodata, mai ales ca ne-a fost dat mai tuturor sa trecem prin anii aia altfel decat o anume pasare prin apa;
… unii dintre noi, cu o tragere de inima pentru anumite materii situata sub media oficiala desemnata de nota 5, se intalneau “la dude” (aluzie la pomii care margineau parculetul din curtea interioara a liceului) pentru a sustine (si promova!) o eventuala corigenta;
… inca din anii mici ne rezolvam orgoliile fotbalistice cu rivalii de la “H” cu care faceam sportul, o materie inca “unisex” la vremea aia, prilej cu care nu pot sa nu-mi amintesc amanuntul ca in “saptele” nostru n-avea loc un coleg pe nume Kiki Tanasescu, Dumnezeu sa-l odihneasca! Avea sa devina mare fotbalist si sa imbrace de cateva zeci de ori tricoul echipei nationale de tineret si, daca nu gresesc, de 4 ori 5 ori chiar pe cel al echipei nationale de seniori!;
… aveam sa invat de la un foarte tanar profesor de limba romana cum se scrie corect numele “marelui Will”, nestiinta macar partial scuzabila unuia care n-a facut, oficial, in primii 11 ani de scoala nicio ora de engleza dar care avea sa ma coste destul de scump, mai precis doua puncte scazute pe un extemporal din clasa a VIII-a;
… la un moment dat, parca prin ultima clasa, ni s-a intamplat sa fim cu totii, ma refer la baieti, in situatia de a fi eliminati 3 zile din scoala pentru nerespectarea uniformei, care numai scolara nu era. Totul avea sa se termine pana la urma cu bine si “eliminarea” sa dureze numai vreo 2 ore cat a durat o discutie intre noi peste drum de scoala, in care fiecare a promis sa “se-ndrepte”, adica sa poarte a doua zi uniforma “oficiala”, cu matricola pe bratul stang si sapca pe cap. Mai apoi colegul nostru Paraschiv, liderul clasei si capitanul ec

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE