S-AU MAJORAT bursele pentru elevii din Sectorul 2. Câţi bani iau elevii din semestrul al II-leaBURSE ŞCOLARE BUCUREŞTI. Începând din al doilea semestru al acestui an, elevii care învaţă la şcolile din Sectorul 2 al Capitalei vor primi burse şcolare majorate. Noile burse pentru elevi variază între 250 de lei pe lună şi ajung la 500 de lei, în anumite situaţii. Anumiţi elevi vor beneficia de bursă chiar şi pe perioada vacanţelor, nu numai în timpul anului şcolar. 

Structura anului scolar 2016-2017, in dezbatere
Structura anului şcolar 2016-2017, în dezbatere

BURSE ŞCOLARE BUCUREŞTI. Decizia privind majorarea cuantumului burselor pentru elevi a fost aprobată de Consiliul Local Sector 2. Astfel, au fost mărite atât bursele de ajutor social, cât şi cele de merit şi cele de performanţă, a anunţat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

BURSE ŞCOLARE BUCUREŞTI. Noile burse şcolare ce vor fi acordate elevilor din Sectorul 2, începând din acest semestru, au fost majorate după cum urmează:
1. Bursele de ajutor socialau fost majorate începând cu data de 15 februarie 2016 la suma de 250 lei/lună şi se acordă pe toată perioada anului calendaristic (inclusiv pe perioada vacanţelor) pentru:

- elevi orfani sau bolnavi – pe baza documentelor justificative;
- elevii şcolarizaţi într-o altă localitate decât localitatea lor de reşedinţă, în care nu există şcoală ;
- elevii ale căror familii nu realizează un venit mediu lunar pe ultimele 12 luni pe membru de familie mai mare de 50% din salariul minim net pe economie şi nu deţin terenuri agricole mai mari de 2 ha.

BURSE ŞCOLARE BUCUREŞTI. 

2. Bursele de merit au fost majorate începând cu semestrul al II-lea al acestui an şcolar şi se acordă astfel :
A) numai pe perioada anului şcolar pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură care au:
• medii cuprinse intre 8,50 – 8,99 - 200 lei/luna
• medii cuprinse intre 9,00 - 9,49 - 300 lei/luna
• medii cuprinse intre 9,50- 10,00 - 400 lei/luna
B) în anul următor celui în care s-a obţinut performanţa, pentru elevii care au obţinut locurile I, II, III la etapele judeţene ale concursurilor naţionale cultural - sportive, artistice, tehnico-ştiinţifice înscrise în lista stabilită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării – 400 lei/lună.

BURSE ŞCOLARE BUCUREŞTI. 

Bursele de studiu au fost majorate, începând cu data de 15 februarie 2016, şi se acordă pe perioada anului şcolar pentru elevii din familii cu venit mediu lunar pe membru de familie cel mult egal cu salariul minim pe economie calculat pe ultimele 3 luni şi au minim media 7,00 şi nota 10 la purtare - 400 lei /lună.

BURSE ŞCOLARE BUCUREŞTI. 

3. Bursele de performanţă au fost majorate şi se acordă în anul următor celui în care s-a obţinut performanţa – 500 lei/lună pentru:
• elevii care au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor sau ale concursurilor naţionale cuprinse în lista stabilită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării;
• elevii care s-au calificat în loturile pentru competiţiile naţionale;
• elevii care au obţinut locurile I, II sau III la concursurile naţionale cultural-sportive, artistice, tehnico-ştiinţifice de nivel naţional sau internaţional din lista Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

BURSE ŞCOLARE BUCUREŞTI. 

Etichete: Burse de ajutor social, Burse de merit, Burse de performanţă, Burse de studiu, BURSE ŞCOLARE BUCUREŞTI, majorare burse scolare, Neculai Onţanu, Sectorul 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE