Salarii majorate pentru demnitari. Oprea îl acuză pe Ponta de minciună: "Ideea a fost a lui"Vicepremierul Gabriel Oprea susţine că premierul Ponta minte că nu a ştiut de proiectul de majorare a salariilor pentru demnitari, având în vedere faptul că liderul PSD a spus că abia miercuri a aflat de ordonanţa prin care se stabilea mărirea salariilor demnitarilor.

Salarii majorate pentru demnitari. Oprea il acuza pe Ponta de minciuna: "Ideea a fost a lui" (Foto stiripesurse.ro)
Salarii majorate pentru demnitari. Oprea îl acuză pe Ponta de minciună: "Ideea a fost a lui" (Foto stiripesurse.ro)

"Ideea a apartinut Guvernului si lui Victor Ponta. Stiu ca premierul Victor Ponta si presedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord in principiu asupra adoptarii unui act normativ prin care sa fie majorate indemnizatiile demnitarilor, in contextul discutiilor despre cresterea salariilor bugetarilor.

Am lucrat cu ministrul Muncii si ministrul Finantelor, tinand seama de principiul atragerii competentei si lupta impotriva coruptiei. Din cei 71 de demnitari care erau vizati de proiectul de ordonanta, au ramas la final 48", a declarat Oprea, pentru DC News.

Oprea a mai explicat cum a decurs intreg procesul, explicand ca, intr-adevar, Victor Ponta a avut rezerve in momentul in care s-a discutat despre trecerea masurii prin ordonanta de urgenta.

"Ministrii Muncii, Finantelor si Justitiei au sustinut aceasta ordonanta, iar pozitia lor se regaseste in stenogramele sedintei de guvern. Miercuri dimineata, cand a venit la guvern, l-am informat pe Victor Ponta in legatura cu ordonanta, iar el a avut rezerve ca decizie politica, in sensul ca nu avea certitudinea ca seful statului isi va arata sustinerea fata de adoptarea actului normativ.

Presedintele Klaus Iohannis nu mi-a cerut asa ceva, dar l-am informat in legatura cu adoptarea ordonantei. Am stabilit cu premierul Victor Ponta, de fata cu ceilalti ministri sa trecem ordonanta, urmand sa o publicam in Monitorul Oficial, daca va fi sprijinita de presedinte, respectiv sa nu o publicam daca nu va exista aceasta sustinere - iar in acest caz ordonanta nu-si producea efectele. Daca Victor Ponta va amana aplicarea acestei ordonante, este dreptul sau si decizia sa ca prim-ministru. Asa s-au intamplat lucrurile, va spun cu onestitate", a explicat ministrul de Interne.

Intrebat care este pozitia sa fata de Victor Ponta in acest moment, Oprea a raspuns scurt: "Il sustin, ca si pana acum, pe Victor Ponta, presedinte al PSD si prim-ministru al Romaniei".

Etichete: gabriel oprea, Ponta, salarii demnitari, salarii majorate demnitari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE