Salariile pe luna decembrie, primite în avans de un milion de româniMarius Nica, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că salariile pentru luna decembrie vor fi acordate în avans, pentru aproape un milion de persoane. Este vorba despre angajaţii de la stat care se ocupă de implementarea proiectelor europene.

Salariile pe luna decembrie, primite in avans de un milion de romani
Salariile pe luna decembrie, primite în avans de un milion de români
Foto: euractiv.ro

De slalarii în avans se va bucura şi personalul care este implicat în proiecte cum ar fi cele de tip POSDRU.

În total, 903.000 persoane care îşi vor primi salariile, subvenţiile, onorariile sau stimulentele pentru luna decembrie în aceeaşi lună, nu în ianuarie, cum era programat.

"La ora actuală avem implicaţi în sistemul fondurilor europene aproximativ un milion de oameni pentru care, sub diferite forme, fie că vorbim de salarii, subvenţii, onorarii, fie de bunurile pe care le achiziţionează prin proiecte împreună cu ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici încercăm să găsim o formulă ca acestea să fie plătite în decembrie. În mod normal salariile din decembrie se plătesc în ianuarie, astfel ele nu ar mai fi fost eligibile să fie trimise la Comisia Europeană. Ultima dată pentru cheltuială eligibilă este 30 decembrie", a declarat ministrul Marius Nica la România TV.

Ministrul a precizat că devansarea plăţilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă.

Etichete: bugetari, posdru, salarii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE