SALARIUL MINIM ar putea creşte la 1.200 lei din ianuarie. Negocieri al Ministerul Muncii, vineriSindicatele şi patronatele au participat, vineri, la Ministerul Muncii la discuţii pe tema creşterii salariului minim pe economie la 1.200 de lei, începând din luna ianuuarie 2016.

SALARIUL MINIM ar putea creste la 1.200 lei din ianuarie. Negocieri al Ministerul Muncii, vineri
SALARIUL MINIM ar putea creşte la 1.200 lei din ianuarie. Negocieri al Ministerul Muncii, vineri

Ministrul Muncii a discutat de mai bine de patru ore cu sindicatele si patronatele. Potrivit unor surse, Guvernul ar fi dispus să cedeze solicitărilor şi să crească salariul minim la 1.200 de lei chiar de la 1 ianuarie.

"Sunt două variante, una consensualizată, adică 1.200 de la 1 ianuarie, dar cu condiţia ca pentru salariaţii care sunt cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi 8 ore zilnice impozitele şi taxele aferente la 1.200 de lei să fie egale cu cele plătite azi pentru 1.050 de lei. A doua variantă este necondiţionată de 1.200 de lei, variantă susţinută de toată partea sindicală. A rămas ca săptămâna viitoare să fie un consiliu naţional pe 28, pe 30 şedinţa de guvern, pentru că Guvernul va decide legat de acest lucru. Noi susţinem şi varianta cu îngheţarea pentru impozitare, dar în acelaşi timp şi necondiţionarea dacă este cazul, trebuie date 1.200 de lei, toate datele scoase la iveală demonstrează că nu există nicio justificare pentru necreşterea salariului minim la 1.200 de lei. Este o formă de a scoate la iveală munca la gri şi la negru. Argumentele angajatorilor se referă la întreprinderile mici, nu ar putea să facă faţă la sistemul de impozitare suplimentar pentru salariul de 1.200 de lei", a spus liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, citat de romaniatv.net. 

Creşterea salariului minim, RESPINSĂ de parlamentari

Deşi aleşii s-au plâns de decizia actualului guvern de a nu creşte salariul minim pe economie la 1200 de lei, în comisie aceştia au votat împotriva acestei măriri.

Ministrul Finanțelor despre majorarea salariului minim: Este necesar un studiu de impact

Majorarea salariului minim pe economie este în continuare incertă. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a precizat că o astfel de majorare trebuie corelată cu efectuarea unui studiu de impact care poate fi realizat în primul trimestru al anului 2016.

Etichete: creştere, majorare, negocieri, salariul minim

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE