Salariul şefului Renault, motiv de scandal în Franţa. Cu cât a fost majoratMinistrul francez al Economiei a fost chemat în Parlamentul de la Paris pentru a răspunde unei interpelări după ce salariul anual al directorului general al Renault a fost majorat cu 36.000 de euro. Ministrul a cerut Consiliului de Administraţie al companiei să revină asupra deciziei.

Carlos Ghosn
Carlos Ghosn

Carlos Ghosn, şeful grupului Renault - Nissan, ocupă concomitent funcţiile de director general la fiecare dintre cei doi constructori de autoturisme, scrie digi24.ro.

De la cel francez ar urma să primească, pentru 2015, un salariu de 7,251 de milioane de euro, o sumă majorată cu 0,49% faţă de anul precedent.

Această creştere, care reprezintă aproximativ 36.000 de euro, i-a scos din sărite pe deputaţii francezi, dar şi pe ministrul economiei.

Chemat să dea explicaţii în legislativ, Emmanuel Macron a spus că decizia Consiliului de Administraţie nu respectă votul dat de Adunarea Generală a Acţionarilor, care a stabilit ca salariul lui Carlos Ghosn să rămână acelaşi ca în 2014: 7,215 milioane de euro.

Membrii CA justifică totuşi majorarea prin cifra de afaceri record de anul trecut, de 45 de miliarde de euro. Statul francez, cu o cotă de aproape 20%, este cel mai mare acţionar Renault, poziţie din care ministrul Economiei cere o nouă reuniune CA. Carlos Ghosn a primit alte 8 milioane de euro de la Nissan.

Nu este pentru prima dată când guvernul de la Paris critică salariile imense din companiile în care statul este acţionar. Recent, Emmanuel Macron s-a arătat indignat de faptul că şeful grupului Citroen – Peugeot, Carlos Tavares, a primit o dublare de salariu: 5,24 milioane de euro pentru 2015, faţă de doar 2,75 milioane de euro pe care le încasase în 2014.

Etichete: Carlos Ghosn, salariu sef Renault Nissan, şeful grupului Renault - Nissan

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h