Salubrizarea de la metrou, asigurată de o firmă implicată în numeroase scandaluri publiceMetrorex a atribuit fara licitatie contractul de salubrizare unei firme de catering din Bragadiru, implicată în numeroase scandaluri publice, potrivit Cancan.ro.

Salubrizarea de la metrou, facuta de o firma implicata in numeroase scandaluri publice
Salubrizarea de la metrou, făcută de o firmă implicată în numeroase scandaluri publice
Foto: compania

In 2010, Metrorex si Romprest au incheiat un contract valabil pana in 17 aprilie 2014, prin intermediul caruia 380 de angajati ai firmei de salubritate se ocupau de curatenia metroului. Colaborarea cu Romprest s-a incheiat, iar Metrorex a incheiat un contract pentru servicii de curatenie la metrou cu o firma obscura din Bragadiru, "Libro Events", potrivit Cancan.ro.

La Registrul Comertului, firma figureaza cu doi actionari: Georgiana Ivan (nascuta in 16.10.1988 la Lehliu Gara) cu 21% si Alexandru Cristian Micu (nascut in 8.04.1988) – 79%.

Firma "Libro Events" este, in realitate, o societate redenumita. In trecut, ea purta numele "Amma General Store" si a fost implicata in numeroase scandaluri publice. Atat Georgiana Ivan, cat si Alexandru Cristian Micu nu sunt decat "oamenii de paie" din actionariat, potrivit aceleiasi surse.

In spatele acestui paravan se afla cu adevarat Mihaela Elena Neagu (care pe 21 mai va implini 37 de ani), nascuta la Bucuresti, dar crescuta la Lehliu Gara. De altfel, de acolo a inceput si ascensiunea ei. Initial, Mihaela Neagu, a fost operator la pompa la o benzinarie din Lehliu, dar usor, usor a ajuns sa faca afaceri la Bucuresti, printr-un concurs favorabil de imprejurari. "Apogeul" l-a atins in momentul in care a fost instalata ca director al Complexului Olimpia, organism de stat in subordinea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret (ANST), conform sursei citate.

In 2013, Neagu a fost insa indepartata de la Olimpia, in urma unui audit care a scos in evidenta o sumedenie de nereguli financiare girate de ea. Intre timp, concluziile auditului au fost inaintate si catre procurorii Anticoruptie, pe masa carora se gaseste acum dosarul Mihaelei Neagu.

Printre numeroasele "capete de acuzare", ea a fost denuntata si pentru faptul ca a directionat banii Complexului Olimpia catre "Amma General Store SRL" (de fapt, firma ei, care azi se numeste "Libro Events"), dar si catre "Speed Training M SRL", o alta societate care are exact aceiasi actionari-paravan Georgiana Ivan si Alexandru Cristian Micu.

Potrivit aceleiasi surse, Alexandru Cristian Micu nu este decat... soferul Mihaelei Neagu, cu care aceasta ar avea o relatie de concubinaj.

Mai multe pe Cancan.ro.

La mijlocul lunii aprilie, sindicaliştii de la metrou au anunţat o serie de proteste faţă de decizia Metrorex, care, potrivit liderilor de sindicat, ar duce la concedierea a 300 de angajaţi ai Romprest, care asigură curăţenia în subteranul bucureştean. Printre cei care ar urma să fie concediaţi în urma acestei decizii se numără şi 51 de fosti salariati Metrorex externalizati in anul 2003, oameni care au o activitate la metrou de peste 30 de ani, au precizat sindicaliştii.

În replică, Metrorex a transmis un comunicat de presă, în care a anuntat ca la finele lui 2013 s-a demarat o licitaţie deschisă pentru asigurarea serviciilor de salubrizare a spatiilor publice din metrou, care a fost contestată. "Având in vedere solicitarile de clarificare precum si contestatiile formulate, care au condus la nefinalizarea procedurii pana la aceasta data si pentru asigurarea serviciilor de salubrizare strict necesare in statiile de metrou, S.C. METROREX S.A. a procedat la initierea in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (S.E.A.P.) a unui anunt pentru achizitionarea serviciilor mentionate, prin cumparare directa, cu respectarea prevederilor legale aplicabile in domeniul achizitiilor publice, in urma caruia a atribuit un contract cu durata de 3 luni, durata apreciata ca fiind necesara finalizarii procedurii de licitatie pentru un nou acord cadru cu durata de 4 ani.

Apreciem ca fiind nefondate manifestarile de pichetare anuntate, S.C. METROREX S.A. neputand interveni in deciziile unei societati comerciale cu care are relatii contractuale, respectiv ROMPREST SERVICII INTEGRATE S.R.L.", a anunţat Metrorex, în comunicatul citat. Mai multe detalii aici.

Etichete: curăţenie, Metrorex, metrou, salubrizare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h