Asociaţia Salvaţi Bucureştiul: Primăria Bucureşti continuă demolările ilegale pe str. BerzeiConsiliul International pentru Monumente condamna distrugerea patrimoniului istoric din Bucuresti
Consiliul Internaţional pentru Monumente condamnă distrugerea patrimoniului istoric din Bucureşti

"Imobilul monument istoric din str. Berzei 89 este demolat in acest moment, iar imobilul monument istoric din Berzei 81 a fost demolat in cursul serii si noptii precedente, sâmbătă" - arată un comunicat al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.  "Autorizatiile de desfiintare emise de Primaria Municipiului Bucuresti pentru cele doua monumente sunt in mod flagrant ilegale. Ea se bazeaza pe PUZ Buzesti-Berzei care era suspendat, deci nu exista din punct de vedere juridic la momentul emiterii autorizatiei." - mai arată ONG-ul.

Prin decizia pronunţată pe 16 iunie 2011, prin care admite recursul formulat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat utilitatea publică a proiectului Buzeşti-Berzei, până la pronunţarea instanţei pe fond.

Etichete: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Buzeşti, demolări, promo, Uranus

0/0 COMENTARII
cocostarcu
27 iun 10:10
+0
VOTURI
-0

bine ca le-au demolat. ong-urile astea plangacioase ar putea lua acum zidurile la ele acasa, sa-si reconstruiasca minunile arhitecturale acolo si sa le ingrijeasca. la fel de bine precum au facut si pana la inceperea demolarilor.

andrei
26 iun 21:50
+0
VOTURI
-0

Sper sa le pastreze (pe cele inca in existenta), si sa le reconstruiasca pe toate! Daca merita ceva demolat din bucuresti, sunt toate cartierele comuniste!

Vasile
26 iun 19:38
+0
VOTURI
-0

Un oras si viitorul sau au ajuns sa depinda de toanele unor ONG-isti!Sa fiu in locul lui Sorin Oprescu,le-as repartiza locuinte acestor latrai ,chiar in cladirea din imagine!Sa vedem ,dupa o luna,daca li se mai pare monument istoric!

marian
26 iun 17:37
+0
VOTURI
-0

intrati pe site-ul asociatiei asteia si sa va uitati in statut unde au domiciliul ascotiatii care vor sa salveze Bucurestiul: doar unul sta in Bucuresti, ceilalti doi sunt din Vaslui si Fagaras!

asa ca, vedeti-va de orasele voastre si lasati-ne pe noi sa ne vedem de trafic!!! ca nu voi vedeti daramaturile alea ,care sunt focare de infectie, in timp ce stati bara la bara in trafic!!!

o sa platim noi, BUCURESTENII, nu voi, ONGistii, penalizari catre constructori si cheltuieli de conservare pt. distractia unor provinciali care n-au nicio treaba cu ce se intampla aici. ca e clar ca nu o sa zica Curtea de Apel ”da bai baieti, aveti dreptate. Oprescule, scoate asfaltul, fa la loc trotuarele cum era, pune pamantul pe unde ai sapat, etc.”

Bravo Oprescu! Lasa ca vin alegerile si te scapam de PDListii din Consiliu!!

unu
26 iun 17:36
+0
VOTURI
-0

Contractele inseamna ciubuc gros pt politicianul care le atribuie unei anumite firme . Deci asistam la lupta pt ciubuc dintre doua gasti .Gasca lui Oprescu si gasca Pdl-ului. Ong-urile ,fie ele de fiare ,de constructii,de biciclete,de copaci, sunt latraii baietilor destepti ....Deci pedeleii ii dau la gioale lui Oprescu ,ca sa puna ei mana pe contracte ,dupa ce Oprescu pierde eventual alegerile . E o lupta intre ei din care noi ,pe banii carora se face totul ,nu castigam mare lucru ...

Jack
26 iun 23:07
+0
VOTURI
-0

Eu cred ca tu ori nu vezi mizeria din jurul tau ori esti foarte ****

Stefan
26 iun 15:15
+0
VOTURI
-0

foarte bine, sa darame tot, *** de ONG-isti

ION
26 iun 14:41
+0
VOTURI
-0

imi place atitudinea oamenilor:) ce o fi asa frumos cu ruinele alea? e ceva ce merita cu adevarat tinut? bucurestiul are nevoie de INFRASTRUCTURA: bulevarde largi, eficiente SI METROU! Se dau in folosinta 2 statii vara asta, tot de pe vremea lui ceasca; cele 3 statii de pe M3 (terminate 2008 parca), tot pe vremea lui ceasca! Guvernul ce tot asteapta cu M5?

Ionut
26 iun 14:32
+0
VOTURI
-0

Hai si hala aia odata ca sa dispara marul discoriei. Oricum se stie ca sfarsitul va fi acelasi, la fel ca la Basarab.

Alex
26 iun 14:01
+0
VOTURI
-0

ONG-ul sa-si faca un muzeu. NE ajunge ca strezile sunt inguste, casele imputite si neingrijite ! Primarii antebelici nu l-au avut consilier pe Gaudi si ni pe altul mai dus la scoala

Bucurestiul sufera eboala nationala: Casa cat mai in strada, sa o vada vecinii !!!

LA faza asta il regret pe Ceasca ca nu a largit nic Calea Dudesti, nici Calalrasilor, din centru pana la capat ! si ar mai fi !Ganditi-va numai cum ar fi fost cu Calea Mosilor la o latime de 9 m cu tot cu trotuare !

Lidia
26 iun 12:41
+0
VOTURI
-0

Chiar nu au nici o limita acesti ONG-isti?De abia astept ca Sorin Oprescu sa-i dea in judecata si sa le ceara despagubiri!Cu ce sa plateasca Primaria penalizarile cerute de constructori?Atunci sa-i vad pe marii iubitori de"monumente istorice"!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h