Salvatorii bebeluşilor de la Giuleşti au fost decoraţi de Traian BăsescuBasescu i-a decorat pe medicii si asistentele implicate in salvarea nou-nascutilor de la Giulesti (Foto: Grup RC)
Băsescu i-a decorat pe medicii şi asistentele implicate în salvarea nou-născuţilor de la Giuleşti (Foto: Grup RC)

Preşedintele a oferit aceste distincţii "în semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul şi umanismul dovedite în actul medical, pentru modul exemplar în care au acţionat la salvarea nou-născuţilor în cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti", se arată într-un decret publicat luni în Monitorul Oficial, citat de agenţia NewsIn.

Au fost decoraţi cu Ordinul naţional serviciul Credincios în grad de Cavaler prof. dr. Mircea Ioan Dan Enescu, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti, Alis Rodica Grasu, director coordonator al serviciului de Ambulanţă-Ilfov, precum şi medicii de la "Spitalul Grigore Alexandrescu" Ion Bălănescu, Dan Eliseu, Dumitru Rusu şi Elena Petrişor.

De asemenea, potrivit decretului se conferă medalia naţională serviciul credincios clasa a III-a pentru asistentele medicale: Mihaela Mariana Croitoru, Carmen Aurora Stănciulescu.

În urma incendiului din 16 august de la Maternitatea Giuleşti au murit şase bebeluşi. Cinci copii au supravieţuit şi au fost trataţi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Etichete: asistente, bebeluşi, Giulesti, incendiu, maternitate, medici, Traian Băsescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE