Salvatorii răniţilor din Colectiv, răsplătiţi cu Crucea Casei Regale a RomânieiSute de persoane, membri ai echipelor de medici și personal medical implicate în intervenția, tratamentul și transportul răniților în incendiul de la Colectiv au primit, joi, Crucea Casei Regale a României ca răsplată pentru efortul depus la salvarea răniţilor din incendiu. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Elisabeta. 

Salvatorii ranitilor din Colectiv, rasplatiti cu Crucea Casei Regale a Romaniei (Foto ziarulincomod.ro)
Salvatorii răniţilor din Colectiv, răsplătiţi cu Crucea Casei Regale a României (Foto ziarulincomod.ro)

Decorațiile regale au fost oferite, în numele Regelui Mihai, de Principesa Margareta, la ceremonie fiind prezenți și Principele Radu și Principesa Maria. La evenimentul de la Palatul Elisabeta au fost prezente aproximativ două sute de persoane, dar numărul celor decorați a fost mai mare.

Principele Radu a citit toate aceste nume, subliniind că aceasta a fost solicitarea Regelui Mihai, "din respect pentru fiecare din personalitățile decorate".

Crucea Casei Regale a fost conferită unui număr de 16 echipe de profesioniști din toate specialitățile medicale, paramedici, aviatori, pompieri și auxiliari, din 16 spitale și patru alte instituții ale statului român "pentru competența și generozitatea cu care au răspuns dezastrului uman din Clubul Colectiv, pentru simțul datoriei față de cetățean, compasiunea pentru cei răniți, pentru etica dovedită în exercitarea profesiei și misiunii lor într-un moment dificil, pentru prețuirea pe care au dovedit-o față de fiecare viață — principiu fundamental hipocratic — și pentru că prin curajul, destoinicia și abnegația lor au dovedit profesionalismul medicinei de urgență din România".

De asemenea, familia regală a României a dorit să onoreze și ajutorul acordat de spitalele din Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Austria, Israel și Franța, spitale care au preluat victime ale incendiului din clubul Colectiv.

Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat, prezent la eveniment, a remarcat că aceasta este prima decorație oferită de o instituție persoanelor implicate în intervenția, tratamentul și transportul răniților în incendiul de la Colectiv.

Etichete: Crucea Casei Regale a României, decoratii regale, raniti colectiv, salvatori raniti colectiv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE