Sâmbătă este ziua porților deschise la Aerodromul ClinceniAeroclubul României va organiza sâmbătă, 19 martie, la Aeroclubul Teritorial "Aurel Vlaicu" București - Aerodrom Clinceni, Ziua Porților Deschise. 

Sambata este ziua portilor deschide la Aerodromul Clinceni
Sâmbătă este ziua porților deschide la Aerodromul Clinceni

Evenimentul este programat între orele 10,30 — 15,00, interval în care vor debuta și antrenamentele pentru sezonul de zbor 2016 ale membrilor formației de înaltă acrobație aeriană a Aeroclubului României "Hawks of Romania". De asemenea, sportivii loturilor județene de planorism și parașutism vor efectua zboruri și salturi de antrenament.

De asemenea, la fața locului, într-un parc tematic special amenajat, va fi prezentată replica la scară a avionului lui Traian Vuia, realizată de Asociația pentru Propaganda și Istoria Aviației ARPIA — Filiala Craiova, alături de alte aeronave ale Aeroclubului României.

Inițiativa Aeroclubului României marchează aniversarea a 110 ani de la primul zbor al unei aeronave mai grele decât aerul, exclusiv cu mijloacele proprii aflate la bord, realizat de Traian Vuia la Montesson, lângă Paris, pe data de 18 martie 1906.

Accesul pasionaților de aviație va fi liber, iar persoanele interesate vor putea urmări prezentări ale aeronavelor și vor putea primi eventuale explicații de la instructorii de zbor ai Aeroclubului României.

În plus, cu ocazia evenimentului va fi organizată o tombolă, în urma căreia trei dintre pasionații de aviație prezenți vor beneficia de câte un zbor de prezentare cu avioane ultraușoare. Condițiile pentru participarea la tombolă sunt ca vârsta doritorilor să fie cuprinsă între 18 și 50 de ani.

Aeroclubul României este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Etichete: Aeroclubului României, Aerodromul Clinceni, ziua porților deschide

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE