Samuel Calotă a demisionat din MAI după dezvăluirile denunţătorului în dosarul "Referendumul"După dezvăluirile făcute de denunţătorul în dosarul "Referendumul", Samuel Calotă și-a dat demisia din funcția de consilier al secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul, din cadrul Ministerului de Interne.

Samuel Calota a demisionat din MAI dupa dezvaluirile denuntatorului in dosarul "Referendumul"
Samuel Calotă a demisionat din MAI după dezvăluirile denunţătorului în dosarul "Referendumul"
Foto: jurnalistii.ro

Demisia vine după ce martorul-cheie și singurul denunțător în dosarul "Referendumul", Romică Părpălea, a declarat, la Realitatea TV, că Samuel Calotă i-a oferit bani pentru a retrage un denunț împotriva lui Liviu Dragnea.

Romică Părpălea, fost președinte al unei secții de votare din Alexandria, a declarat, miercuri seară, că a fost supus unor presiuni pentru a-și retrage denunțul împotriva lui Liviu Dragnea.

"În mai 2012, mi s-a oferit posibilitatea să vin ca președinte la o secție de votare, fiind jurist de profesie în municipiul Alexandria. Vorbim prima dată de alegeri locale. Am fost președinte la secția 25, Municipiul Alexandria, în prima fază la alegerile locale. Mi-am mutat domiciliul de pe Bragadiru pe Alexandria. Mi-am dat demisia din PSD și să nu fiu incompatibil cu funcția. La alegerile locale a fost la 38% prezență pe secția mea. Acolo mi-a cerut să modific procesul verbal, ca să aibă voturile necesare, la 98%, mâna dreaptă a lui Dragnea, domnul Boboc Valentin, care a fost directorul Apa Serv; cum s-a modificat în comuna Bragadiru, unde a fost condamnat primarul, undeva peste 90%. I-am spus 'domnule Boboc, dați-mi scris și modific'. Și el mi-a zis așa: 'nu mai ești membru PSD, nu mai ești președinte PSD, după referendum te vom suspenda din funcția de director general' că nu am dorit să ajut partidul. Nu am modificat procesul verbal", declară Romică Părpălea.

Potrivit acestuia, "în Teleorman e Coreea de Nord".

"Un județ sărac, un om care dirijează tot prin oameni, prin firme, prin instituții că la presiunea la care am fost supus, instituțiile statului au lucrat pentru acest om. Au mers să mă fotografieze, să mă înregistreze, m-au urmărit, m-au presat, mi-au închis porțile către anumite întreprinderi. În județul Teleorman este instaurată o dictatură", a spus Romică Părpălea.

Mai departe, martorul-cheie în dosarul "Referendumul" a povestit cum a fost supus la intimidări din partea șefului Antifraudă din Alexandria, Alin Vâjâială, cel care l-ar fi amenințat că dacă nu retrage denunțul împotriva lui Liviu Dragnea, îi înaintează dosarul la DNA, dosar care ar fi fost 'fabricat'. Timp de trei ani, explică Romică Părpălea, ar fi fost șantajat cu acest dosar.

"Un ofițer de poliție m-a chemat și mi-a zis în sediul poliției, la Alexandria, să retrag plângerea împotriva lui Liviu Dragnea. Mi-a zis: 'ai o plângere făcută de primarul Drăgușin', prietenul lui Dragnea, care au fost în colaborare după ce am făcut denunțul, au făcut o plângere în rem, aiurea! Au lucrat cu oamenii lor din interior, de la Antifrauda. Mi-a zis: 'ori cu domnul Dragnea, ori înaintăm dosarul'. Alin Vâjâială, comisar-șef Antifraudă din Alexandria. El m-a chemat în sediul poliției județene și mi-a zis: 'ori așa, îți închidem dosarul, dar trebuie să îți retragi plângerea'. Și i-am zis că nu am făcut nimic, că mi-au fabricat probe. L-au declinat la DNA și uitați ce zic DNA (ei au crezut că sunt omul lor) mi-a clasat cauza, dar le-am mai dat lor de lucru. Dragnea cere să fie judecat separat, de primarul de la Bragadiru și ceilalți, pentru că vrea să scape, ca și când nu ar fi fost el cel care a dat ordinul pentru fraudare", a mai afirmat Romică Părpălea.

După ce a depus denunțul pe 20 august, la structura centrală a DNA, martorul-cheie în dosarul "Referendumul" a explicat cum a colaborat cu procurorii, ce probe a adus în susținerea denunțului său și ce a urmat.

"A trebuit să aduc probe și am adus și le-am demonstrat și Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pe probele mele. Cei de la DNA mi-au și zis că trebuiau să lucreze trei ani ca să adune aceste probe, probe cu oamenii care au votat și cei care nu au votat. Ce a făcut primarul din Bragadiru: l-a ajutat pe Dragnea, trimitea oameni în teritoriu. După prima condamnare, și-a pierdut drepturile electorale. Au început cercetările. Dumnealor au avut înregistrările și le-au pus cap la cap și am lucrat cu procurorii și s-a instrumentat dosarul. La un moment dat, domnul Bocșan, procurorul de caz, a renunțat. Mi-a zis că nu mai lucrează pe operativ, că e la ministerul public", povestește Romică Părpălea.

După acest episod, Părpălea a relatat cum i-a fost oferită suma de 100.000 de euro, de către Samuel Calotă, pentru a-și retrage denunțul.

"Am vrut să merg în fața ambasadei Americane, să intru în greva foamei. Nu știți la ce presiuni am fost supus. Telefoane de amenințare, cu număr ascuns și, după toată tevatura, a intervenit prin cineva prin care ne cunoșteam de mult timp. Acea persoană e consilierul personal al Ministrului de Interne, Samuel Calotă, care, la dumnealui în casă, cu presiune, m-a pus să scriu. Prima dată m-a dezbrăcat, să vadă dacă am aparatură de ascultat de la DNA.
Domnul Calota mi-a zis: 'Romică, vin cu o propunere de la Dragnea: îți închidem dosarul'. I-am zis: 'șefu, nu am nimic aici, dacă ei mi-au fabricat un dosar!'. Mi-a zis: 'vă închidem dosarul și vă dăm suma de 100 mii de euro ca să vă retrageți denunțul împotriva lui Dragnea'. Calotă vorbea cu avocatul domnului Dragnea", a precizat Părpălea.

Mai multe detalii despre dezvăluirile lui Romică Părpălea pe Realitatea.net.

Etichete: demisie, dosarul referendumul, Ministerul Afacerilor Interne

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE