Sancțiuni drastice în luna februarie pentru cei care nu au curățat în urma câinilorAgenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat, în luna februarie, 175 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au întreţinut curăţenia şi igiena în spaţiile de locuit, spaţiile de desfăşurare a activităţii, curţi şi spaţii verzi din jurul blocurilor.

Amenzi in luna februarie pentru cei care nu curata in urma cainilor
Amenzi în luna februarie pentru cei care nu curăță în urma câinilor
Foto: cuget liber

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei pentru persoane juridice şi de la 200 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice.

Citește și Peste 100 de tone de gunoaie, ridicate din Regie, în Sectorul 6. FOTOGALERIE

Pentru a asigura curăţenia în Sectorul 6, vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale persoanelor care încalcă normativele în vigoare. Păstrarea curăţeniei spaţiilor publice este una dintre trăsăturile fundamentale ale spiritului civic. Trăim cu toţii în aceeaşi comunitate, deci atitudinea fiecăruia dintre noi contează", a declarat primarul Rareş Mănescu.

Tot în luna februarie au fost aplicate şi 42 de sancţiuni contravenţionale posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public,  n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea. Cei care nu se conformează riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 200 lei şi 500 lei. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de către poliţiştii locali pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 120/2010 a fost, în luna februarie a.c., de 38.500 lei.

Etichete: amenzi sector 6, salubrizare sector 6, sanțiuni primaria sectorului 6, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE