Sanitas: Miercuri este grevă de avertisment timp de două ore. Grevă generală din 31 octombrieAsistenţii medicali vor fi, miercuri, timp de două ore, după încheierea programului de lucru, între 8 şi 10, în grevă de avertisment, iar pentru greva generală din 31 octombrie au fost deja adunate 68.700 de semnături, a declarat, pentru News.ro, Marius Sepi, vicepreşedintele Sanitas.

Greva GENERALA in toate spitalele din tara pe 31 octombrie
Grevă GENERALĂ în toate spitalele din ţară pe 31 octombrie

"Avem deja 68.700 de semnături pentru greva generală din 31 octombrie. Mâine (miercuri, n.r.) este greva de avertisment, timp de două ore, între 8 şi 10. Angajaţii care şi-au încheiat tura se vor aduna în curtea spitalelor. Din păcate, până acum cererile nu au fost rezolvate ", a spus Sepi.

Sindicatul Sanitas cere introducerea în Ordonanţa 20/2016 a angajaţilor care lucrează în serviciul tehnic administrativ - 23.000 de persoane, a funcţionarilor publici din Direcţiile de Sănătate Publică - 1.800 de oameni şi a celor din creşe şi grădiniţe, aproximativ 1.500 de persoane .

"De asemenea, Sanitas mai solicită reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei, între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, ambele categorii având aceeaşi profesie, având aceeaşi fişă a posturilor şi aceleaşi atribuţii', a mai spus Sepi.

Federaţia a cerut şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei, între spitalele clinice şi neclinice şi trecerea asistenţilor din aststenţa socială pe grila din sistemul neclinic.

"Dar cea mai stringentă solicitare vizează acceptarea plăţii sporurilor la nivelul anului 2016, şi nu 2009, pentru personalul care are acest drept. Cerem adoptarea de urgenţă a revendicărilor noastre, altfel în 31 octombrie va fi grevă generală în sănătate. În plus, susţinem orice acţiune a pacienţilor care atenţionează cu privire la lipsa medicamentelor", a adăugat vicepreşedintele Sanitas.

Etichete: greva generala, greva generala medici, medici, sanitas

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE