Șapte avalanșe în Bucegi, sâmbătă dimineațăCel puţin şapte avalanşe s-au produs, sâmbătă dimineaţă, în masivul Bucegi. Gradul de risc rămâne ridicat.

Șapte avalanje in Bucegi, sambata dimineata
Șapte avalanje în Bucegi, sâmbătă dimineață
Foto: ziaruloval.ro

Potrivit salvamontiştilor, în ultimele zile a nins abundent, iar stratul proaspăt depus este instabil. Zăpada măsoară, în acest moment, aproape un metru.

„De dimineaţă până acum, s-au produs şapte avalanşe, pe traseul Jepii Mici. Au fost una după alta. De altfel, pe toate văile din masivul Bucegi, zăpada o ia la vale. Şi pe Jepii Mari, de exemplu. Din fericire, nu era nimeni pe traseu" a declarat pentru MEDIAFAX.ro, Gheorghe Haiduc, şeful Salvamont Buşteni.

Salvamontiştii atrag atenţia că riscul de producere a avalanşelor este extrem de mare şi îi sfătuiesc pe turişti să nu se aventureze.

„Noi am fost într-o misiune de patrulare. Ne-am întors de la jumătatea văii. Este periculos. Pe traseu, ne-am şi întâlnit cu doi turişti, le-am atras atenţia să nu se aventureze şi ne-au spus că se vor întoarce dacă vor vedea că nu mai pot înainta. Nu vor risca." a mai declarat Gheorghe Haiduc.

Salvamontiştii precizează că toate traseele care leagă staţiunea Buşteni de platoul Bucegilor sunt închise.

Etichete: avalansa bucegi, avalanse, bucegi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE