Sarmale stricate şi carne mucegăită la hipermarketul Cora Lujerului. Amendă de 20.000 leiHipermarketul Cora Lujerului a fost amendat de Protecţia Consumatorului cu 20.000 lei, după ce comisarii au găsit la vânzare sarmale şi preparate din carne mucegăite. De asemenea, mai multe fructe au fost descoperite pe raft pline de mucegai şi amestecate cu alte fructe bune pentru consum. Reprezentanții Cora susțin că preparatele respective urmau să fie distruse, nu comercializate.

Sarmale stricate si carne mucegaita la hipermarketul Cora Lujerului. Amenda de 20.000 lei (Foto florestiri.ro)
Sarmale stricate şi carne mucegăită la hipermarketul Cora Lujerului. Amendă de 20.000 lei (Foto florestiri.ro)

UPDATE:  Reprezentanții Cora susțin că mențiunea referitoare la "comercializarea de sarmale, produse din carne mucegaite cu mucegai verde'' este inexacta, deoarece aceste produse nu s-au aflat niciun moment la comercializare, ele aflandu-se, conform mentiunilor explicite din procesul verbal de control emis de comisarii ANPC, in ,,unitatea de racire'', adica in tranzit catre camera Protan, urmand a fi neutralizate/distruse.

,,De asemenea comunicatul ANPC nu mentioneaza un fapt important, consemnat chiar in procesul verbal de control emis de comisarii ANPC, si anume ca la finalizarea controlului s-a constatat indeplinirea tuturor masurilor date, aspect confirmat si de catre controlul DSVSA Bucuresti desfasurat in paralel cu cel al ANPC. Cantitatile de produse mentionate in comunicatul de presa al ANPC reprezinta totalul cantitatilor de produse aflate in stocul magazinului de la momentul redactarii procesului verbal de control si nu cantitatile de produse retrase de la comercializare ca urmare a controlului.'', adaugă reprezentanții companiei.

COMUNICATUL ANPC:

In data de 13 ianuarie 2016, ca urmare a unei petitii, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Bogdan Pandelica, a dispus Directiei Generale Control si Supraveghere Piata o actiune de verificare la SC HIPERMARCHE ROMANIA SA – CORA LUJERULUI.

O echipa de comisari din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, coordonata de domnul Paul Anghel, Director General ANPC, s-a deplasat la hipermarket unde, in urma verificarilor, la data si ora controlului, s-au constatat o serie de abateri, dintre care mentionam:
- Comercializarea de sarmale, produse din carne mucegaite cu mucegai verde;
- Existenta la comercializare de fructe ( pere, mere, mandarine, etc) cu semne vizibile de alterare, mucegăite, amestecate cu fructe apte consumului;
- Decongelarea pestelui in conditii improprii, respectiv intr-o chiuveta pe care era asezat un burete pentru igienizare;
- Dispozitive utilizate la prelucrarea carnii murdare, ruginite;
- Produse din carne afumate în unitatea proprie cu semne evidente de alterare, prezenta de colonii de mucegai, suprafata lipicioasa, culoare modificata, miros de alterat;
- Biscuiti ambalati in incinta proprie fără niciun element de identificare;
- Condimente depozitate in recipiente din material plastic marcate cu etichete cu data durabilitatii minimale 31.11.2015;
- Afisarea de preturi diferite la acelasi produs , aceeasi origine, aceeasi calitate, aceeasi tasta 36 pentru emiterea bonului ( portocale);
- Expunerea amestecata de produse preambalate, cantitati diferite in acelasi spatiu ( portocale ambalate la plasa de 1 kg, respectiv la plasa de 2 kg) cu dezinformarea vadita a consumatorilor asupra pretului si a cantitatii;
- Produse de patiserie, comercializate in vrac, fara afisarea denumirii, a pretului pe unitatea de masura si a alergenilor.

Pentru abaterile constatate, s-au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 20000 lei si au dispus oprirea definitiva si retragerea din circuitul consumului uman a unei cantitati de 820 kg legume si fructe in valoare de 15030 lei, 17 kg produse din carne si culinare in valoare de 480 lei, 6 kg condimente in valoare de 120 lei si oprirea temporara de la comercializare a unei cantitati de circa 18 kg produse in valoare de 270 de lei, pana la intrarea in legalitate.

De asemenea a fost dispusa oprirea temporara a prestarii serviciilor pana la remedierea deficientelor constatate.

Etichete: amenda ANPC, carne, cora lujerului, mucegai, sarmale

0/2 COMENTARII
Cris
15 Jan 07:24
+0
VOTURI
-0
Peste 80% din produsele din hipermarket, fie alimentare fie nealimentare sunt CONTRAFACUTE !!! Se utilizeaza materii prime, materiale, substante de proasta calitate (cele mai ieftine) astfel incat produsul sa coste cat mai putin. Toate aceste componente de proasta calitate, afecteaza sanatatea consumatorilor.
Refor
15 Jan 06:52
+0
VOTURI
-0
Nu este prima dată când se întâmplă asta. Controlaţi mai des. Controlaţi şi celelalte produse. De exemplu şampoane, parfumuri, săpunuri.
Da, sigur, alimentele au prioritate, dar şi celelalte produse, dacă sunt contrafăcute, ne pot îmbolnăvi.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE