Şase ţări se oferă să preia răniţii din Colectiv în spitalele propriiUPDATE: Doi pacienţi în stare critică şi o victimă rănită mai uşor pot fi duşi la Bruxelles, au declarat reprezentanţii Spitalului Militar vineri dimineaţă. Medicii spun că au prezentat astăzi opţiunea transportării în străinătate în faţa familiilor.

Israel, Franţa, Belgia, Olanda, Germania şi Marea Britanie şi-au oferit sprijinul după incendiul din Colectiv în care au murit 32 de oameni, iar alţi 88 au fost răniţi şi sunt în stare critică. 

Sase tari se ofera sa preia ranitii din Colectiv
Şase ţări se oferă să preia răniţii din Colectiv
Foto: oradesibiu.ro

Cele şase state oferă paturi în centre specializate pentru arşi, pentru a uşura munca medicilor români. Două dintre victimele incendiului au fost deja transportate în Israel, iar alţi pacienti ar putea pleca spre alte ţări chiar astăzi, informează Digi24.ro.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI a declarată că: „Vorbim de Belgia - cel puțin 8, din care 3 foarte grav și 5 intermediar, adica neventilați, vorbim de Olanda, care a anunțat 4 de terapie intensivă ventilați și 3 mai puțin grav”.

Thomas Baekelandt, ambasadorul Belgiei în România, a confirmat, declarând că: „Există o echipă de medici, experți din Belgia, care a venit la București și care analizează posibilităţile de a transporta victime de la incendiul de vinerea trecută pentru a fi tratate în Belgia, în spitale speciale”.

 „Nicio țară din Europa nu are o astfel de capacitate pentru un numar așa de mare de pacienți, deodată.”, a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

Primii voluntari care au ajuns în România după tragedie au fost chirurgi şi antestezişti din Franţa şi Israel. Urmează să vină şi alţii, inclusiv din Turcia. Medicii din Israel au adus şi grefe de piele şi au preluat deja doi răniţi în stare gravă, care vor fi trataţi într-un spital din Ierusalim.

Etichete: colectiv, incendiu, spital

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE