Scandal coloană oficială. Ministrul Justiţiei: Nu exclud revocarea procurorului general Tiberiu NiţuMinistrul Justiției, Raluca Prună, susţine că va discuta miercuri cu procurorul general Tiberiu Nițu pe tema coloanei oficiale folosită de acesta în mod ilegal, potrivit DNA. Prună a precizat că ia în calcul inclusiv varianta revocării de funcţie a lui Niţu. 

Scandal coloana oficiala. Ministrul Justitiei: Nu exclud revocarea procurorului general Tiberiu Nita (Foto epochtimes-romania.com)
Scandal coloană oficială. Ministrul Justiţiei: Nu exclud revocarea procurorului general Tiberiu Niţă (Foto epochtimes-romania.com)

Ministrul Justiției a declarat că va discuta cu Procurorul general pe tema coloanei oficiale folosite de acesta și că va anunța o decizie în urma acestei discuții.

"Nu am făcut o analiză preliminară pe care să o pot comunica presei. Lucrez la acest lucru. Cred că și în privința domnului Nițu, ca în privința oricărui demnitar, rigoarea ne cere să discutăm cu această persoană", a spus Prună.

Ministrul Justiției a subliniat că nu exclude nicio variantă de decizie. "Nu exclud nicio variantă, există poibilitatea revocării, iau în calcul orice fel de instrument pe care îl am la dispoziție", a spus Prună, citată de realitatea.net.


Procurorul general Tiberiu Nițu a făcut 700 de deplasări cu coloană oficială în mai puțin de 2 ani

Conform unor surse citate de Agerpres, procurorul general Tiberiu Nitu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasari insotit de coloana oficiala, din aprilie 2014 pana in octombrie-noiembrie 2015. Media deplasărilor ar fi astfel de două pe zi.

CITEŞTE ŞI Fostul vicepremier Gabriel Oprea cere senatorilor să voteze cererea de urmărire penală 

UPDATE Într-o scrisoare adresată de fostul vicepremier şefului Senatului Călin Popescu Tăriceanu, Gabriel Oprea cere colegilor senatori să îi fie ridicată imunitatea parlamentară.

Redăm mai jos scrisoarea trimisă de Gabriel Oprea la Parlament. 

"Stimate domnule Preşedinte,
Conform art.109, alin.2 din Constituţia României şi a deciziilor nr. 93/1999 şi 270/2008 ale Curţii Constituţionale, numai Senatul României poate cere urmărirea penală a unui fost ministru pentru fapte comise în timpul exercitării funcţiei de ministru, care în prezent deţine calitatea de senator.
Vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să beneficiez de această imunitate de procedură, socotind că se va stabili adevărul, adică nevinovăţia mea.
Mă consider nevinovat de faptele care mi se impută, nu am solicitat nimic Ministerului Afacerilor Interne, nu am beneficiat de la Ministerul Afacerilor Interne de nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de resort. Există un plan de măsuri care funcţionează în baza unor instrucţiuni, adoptat înainte de anul 2000, care prevede asigurarea protecţiei şi a însoţirii permanente a ministrului de interne, ministrului de stat, viceprim-ministrului.
În consecinţă, solicit colegilor mei senatori să voteze cererea de urmărire penală, pentru a nu se prelungi perioada necesară stabilirii adevărului.
Consider că gestul meu va face ca nici imaginea Senatului şi nici imaginea UNPR să nu fie afectate, aşa cum se întâmplă, din păcate, de fiecare dată când sunt în discuţie astfel de subiecte."

Mai multe detalii, aici. 

Etichete: coloană oficială, DNA, ministru justitie, raluca pruna, revocare din funcţie, Tiberiu Niţu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h