Scandal cu privire la lucrările de modernizare a Spitalului de Arşi din CapitalăGazeta Sporturilor scrie că lucrările la Secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, închisă în iulie 2016, sunt aproape gata, iar secţia ar urma să fie redeschisă, însă clădirea este contaminată în continuare pentru că nu a fost făcută nicio dezinfecţie a pereţilor, fiind pus rigips peste cărămida care nu a fost curăţată şi decontaminată. Fostul ministru al Sănărăţii Vlad Voiculescu a transmis, luni, că Primăria Sectorului 1 şi-a asumat igienizarea Secţiei ATI a Spitalului de Arşi. Primăria Sectorului 1 a transmis lista lucrărilor care au fost făcute şi care includ operaţiuni precum dezafectare, desfacere, rostuirea zidăriei după decopertare, armarea zidăriilor, montare panouri din gips-carton, nefiind făcută nicio referire la decontaminare sau dezinfecţie.

Scandal cu privire la lucrarile de modernizare a Spitalului de Arsi din Capitala
Scandal cu privire la lucrările de modernizare a Spitalului de Arşi din Capitală

Vlad Voiculescu susţine că între Ministerul Sănătăţii şi Primăria Sectorului 1 au avut loc întâlniri şi o corespondenţă "relevantă" în privinţa lucrărilor de la Spitalul de Arşi.

Potrivit unei adrese din 23 august, Primăria s-ar fi obligat să igienizeze întregul spaţiu astfel încât să se obţină garanţii majore pentru desfăşurarea unui act medical de calitate şi pentru prevenţia infecţiilor nosocomiale.

"Conform adresei nr. 4009 transmisă de Primăria Sectorului 1 în 23.08.2016, înregistrată la MInisterul Sănătăţii cu Nr. 52958 în 23.08.2016, următoarele lucrări erau prevăzute în mod obligatoriu:
1. decopertarea pereţilor şi a pardoselii şi curăţarea tavanelor;
2. igienizarea întregului spaţiu astfel încât să se obţină garanţii majore pentru desfăşurarea unui act medical de calitate şi pentru prevenţia infecţiilor nosocomiale;
3. realizarea unui tavan fals în care să fie mascate reţelele de instalaţii, inclusiv cele de gaze medicale;
4. verificarea reţelei electrice şi refacerea ei acolo unde este neconformă, montarea de lămpi etanşe încastrate în tavanul fals;
5. realizarea unui sistem de ventilaţii pentru saloane respectându-se ordinul Nr. 1500/2009;
6. montarea de uşi etanşe la blocul operator şi asigurarea unui sistem HVAC funcţional conform normativelor în vigoare pentru astfel de spaţii;
7. refacerea finisajelor cu utilizarea de finisaje interioare cu acreditări pentru astfel de spaţii medicale, realizarea de saloane cu un singur pat, nu mai mult de cinci saloane (căci spaţiul alocat nu permitea) cu uşi cu geam pentru a permite supravegherea facilă a pacientului", a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fostul ministru al Sănătăţii mai susţine că primarul Sectorului 1 pare să fi fost mai interesat de campania electorală decât de lucrările de la Spitalul de Arşi.

"Concentrarea domnului primar Tudorache pare însă să fi fost mai degrabă pe campania electorală decât pe treaba pe care şi-o asumase în mod lăudabil/lăudat şi cât se poate de public", a mai scris Vlad Voiculescu.

Lucrările la Secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, închisă în iulie 2016, sunt aproape gata, iar secţia ar urma să fie redeschisă, însă clădirea este contaminată în continuare pentru că nu a fost făcută nicio dezinfecţie a pereţilor, fiind pus rigips peste cărămida care nu a fost curăţată şi decontaminată, scrie Gazeta Sporturilor, care prezintă rezultatul unor analize de laborator făcute în toamnă, acestea arătând că în pereţi există în continuare bacterii şi ciuperci.

REACŢIA PRIMĂRIEI

Contactată de GSP, Primăria Sectorului 1, care administrează Secţia ATI a Spitalului de Arşi, a transmis lista lucrărilor care au fost făcute şi care includ operaţiuni precum dezafectare, desfacere, rostuirea zidăriei după decopertare, armarea zidăriilor, montare panouri din gips-carton, nefiind făcută nicio referire la decontaminare sau dezinfecţie.

"Secţia ATI de la Spitalul de Arsuri a fost închisă în urma unui control al inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, iar redeschiderea acesteia se va face numai după primirea avizului de conformitate dat de aceeaşi instituţie. Deşi responsabilitatea repunerii în funcţiune a Secţiei ATI de la Spitalul de Arsuri revenea în exclusivitate Ministerului Sănătăţii, Primăria Sectorului 1 s-a angajat să preia şi să finanţeze lucrările, dar numai în condiţiile în care acestea erau făcute la cererea şi cu avizul autorităţile medicale competente", potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Instituţia precizează că Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, a comunicat pe 2 august 2016 lista de lucrări ce trebuie executate la secţia ATI, respectiv montarea de aer condiţionat tip staţie centrală, igienizarea saloanelor de ATI (pereţi, plafoane, pardoseli), reabilitarea reţelei electrice la necesităţile compartimentului de ATI, montarea uşilor glisante, cu senzor, la intrarea în saloane şi dotarea cu staţie centrală de monitorizare a fiecărui salon ATI.

Etichete: Ministerul Sănătăţii, sectia ATI spitalul de arsi, Sectorul 1, spitalul de arși, vlad voiculescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE