SCANDAL LA CNADNR. Din 6000 de angajați, doar 189 sunt ingineri.Fostul şef are salariu de 20.000 leiCompania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) este în mijlocul unui scandal de proporţii. Mai mulţi directori ai instituţiei acuză că fostul şef, Narcis Neaga, încasează un salariu de 20.000 de lei pe lună în ciuda faptului că este cercetat de DNA. În plus, angajaţii spun că schema de persoanl este încărcată inutil, în sensul că din 6000 de angajați, doar 189 de ingineri.

SCANDAL LA CNADNR. Din 6000 de angajati, doar 189 de ingineri. Seful are salariu de 20.000 lei (Foto click.ro)
SCANDAL LA CNADNR. Din 6000 de angajați, doar 189 de ingineri. Şeful are salariu de 20.000 lei (Foto click.ro)

Mai mulți directori ai CNADNR i-au trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloș prin care sesizează mai multe nereguli din companie.

Printre punctele menționate sunt următoarele:

- Fostul director general Narcis Neaga, cercetat de DNA, este păstrat în companie cu un salariu de 20.000 de lei pe lună. CNADNR nu are juriști să o reprezinte în instanţe în procese de 450 de milioane de euro, dar are peste 300 de șoferi care se ocupă de treburile personale ale șefilor. Compania plătește o chirie enormă pentru sediu, dar acordă sporuri salariale de până la 75% fără să cuantifice performanţa. Toate apar într-o scrisoare semnată de câţiva angajaţi ai Companiei și trimisă presei

Fostul şef al CNADNR, Narcis Neaga, se află în prezent sub control judiciar cu obligativitatea respectării următoarelor obligații:
Să se prezinte la secția 3 de Poliție ori de câte ori e chemat;
Să anunțe cu privire la o eventuală schimbare a locuinței;
Să nu părăsească teritoriul României decât cu acordul procurorului competent;
Să nu comunice cu celelalte persoane din dosar fără a se menționa numele acestora;
CNADNR precizează într-un comunicat că, potrivit art. 215 din Codul de Procedură Penală, procurorul avea dreptul să impună și alte obligații suplimentare cum ar fi interdicția de a exercita profesia, care ar împiedica executarea contractului de muncă, însă această interdicție nu a fost stabilită.

"Reamintim că prin Decizia nr. 279/2015 Curtea Constituțională a declarat neconstituționalitatea dispozițiilor art. 52, alin. 1, lit b) Teza I din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii în sensul că angajatorul nu mai poate suspenda contractul individual de muncă ca efect al formulării unei plângeri penale de către angajator împotriva salariatului", anunţă CNADNR. 

- CNADNR are, din 6000 de angajați, doar 189 de ingineri, adică 6% din personal. În schimb, are peste 300 de șoferi. Angajaţii Companiei de Autostrăzi spun că instituţia nu are suficienţi juriști să o reprezinte în instanţe şi nici ingineri suficienţi pentru a construi drumuri. În schimb, are peste 300 de șoferi care se ocupă de treburile personale ale şefilor.

- Pentru actualul sediu se plătește o chirie de 2,7 milioane de euro pe an

- Director regional de la Drumuri și Poduri București este profesor de sport

- O altă nemulţumire a angajaţilor ţine de faptul că instituţia acordă sporuri salariale de până la 75% fără criterii de performanţă, informează antena3.ro. 

Etichete: CNADNR, ingineri, salariu narcis neaga, scrisoare ciolos, şoferi

0/3 COMENTARII
DNA CNADNR
04 apr 12:07
+0
VOTURI
-0
Sa intrebam famigliile penale din CNADNR unde sunt banii de autostrazi
soferu
04 apr 12:04
+0
VOTURI
-0
daca erau macar 25% corecti acum aveam drumuri ... stiti cati bani au fost mancati ? imens de multi ! daca faceau pe bune macar 25% din ce trebuiau sa faca azi aveam o altfel de infrastructura ... 25% nu 100% .. nici nu va imaginati....
soferu
04 apr 12:02
+0
VOTURI
-0
"Mai mulți directori ai CNADNR" haha .... hotul striga hotul ... cam asa e la cnadnr - toti care sunt sau au fost in functii de conducere ar trebui verificati ... nici unul nu e curat. Daca erau corecti si vroiau sa schimbe ceva puteau sa o faca ... dar au fost multumiti cu ce ciupeau ... acum probabil ca se simt dati la o parte si o fac pe justitiarii ... cam asta e romania ... ce tara ...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE