SCANDAL la Colegiul "Goethe". Părinţii acuză nereguli la înscrierile în clasa pregătitoarePrima etapă de înscriere în clasa pregătitoare s-a încheiat cu scandal la Colegiul German "Goethe" din Bucureşti. Mai mulţi părinţi sunt revoltaţi de modul în care a fost organizat și s-a desfășurat evaluarea cunoștiințelor de limbă germană, în vederea înscrierii la clasa pregătitoare.

Scandal la Colegiul Goethe din Capitala
Scandal la Colegiul Goethe din Capitală

Părinţii copiilor care nu au fost admişi la Colegiul German "Goethe" din Bucureşti acuză nereguli la interviul de limba germană.

În anul şcolar 2016-2017, la Colegiul "Goethe" din Bucureşti vor fi patru clase cu predare în limba germană. La această şcoală s-au înscris peste 180 de copii pe cele 103 locuri puse la dispoziţie. Însă pentru că este o şcoală cu regim bilingv, conducerea Colegiului organizează în fiecare an interviu în limba germană pentru înscriere la clasa pregătitoare, relatează realitatea.net. Copiii trebuie să vorbească limba germană precum un nativ de vârsta lor, pentru că toate materiile din programă sunt predate în această limbă.

Interviul este unul oral şi, din acest motiv, nu poate să fie contestat. Neputinţa contestării acestui rezultate şi lipsa de transparenţă a procedurii sunt acuzaţiile pe care părinţii copiiilor care nu au fost admişi le aduc conducerii Colegiului.

Vineri dimineaţă, zeci de părinţi au venit la Colegiu şi au depus sesizări conducerii. Ei cer ca acest examen să fie anulat şi, de asemenea, suplimentarea numărului de locuri.

Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar al Municpiului Bucureşti susţine că nu există spaţiu suficient şi nu sunt nici cadre didactice specializate. Conducerea Colegiului a promis, în schimb, că va suplimenta 20 de locuri, în fiecare clasă urmând să fie 30 de elevi şi nu 25 aşa cum prevede legea.

Părinţii s-au adresat, printr-o scrisoare publică, directorului Colegiului German "Goethe", Maria Lipan Weber, în legătură cu aceste nereguli.

"Stimată doamnă director,

Suntem părinții copiilor respinși la testul de limba germană, din data de 19-20.03.2016, şi ÎN COMPLETAREA CERERILOR NOASTRE, depuse la sediul Colegiului German Goethe în data de 21.03.2016, 22.03.2016, SESIZĂM URMĂTOARELE NEREGULI ÎN DESFĂȘURAREA INTERVIULUI:

Procedura internă a Colegiului German "Goethe" privind organizarea și desfășurarea evaluării cunoștiințelor de limbă germană în vederea înscrierii la clasa pregătitoare" nu a fost RESPECTATĂ.
La articolul 6 se precizează "examinatori – învățători titulari; evaluatori – profesori germani, titulari ai colegiului".
La articolul 8 se precizeaza ca "....comisia de examinare si de evaluare se stabilesc de catre Consiliul de administratie al Colegiului German "Goethe"".
La articolul 15 se precizează "Din cadrul comisiei de evaluare fac parte doi profesori din Germania. Vor participa la interviu, fără a nota doi observatori din partea Forumului Democrat German, doi observatori ISMB".
La articolul 16 se precizează "la punctaje egale va decide subiectul 2".
La articolul 17 se precizeaza, "Comisia de examinare va fi formata din: 2-4 invatatori titulari,....,Comisia de evaluare va fi formata din: 2-4 profesori germani, titular ai colegiului".

Examinatori au fost personal aduşi din provincie, respectiv de la o şcoală vecină, încălcându-se prevederile art. 6, susmenţionat.
Membrii comisiilor de examinare/evaluare nu au fost validaţi de Consiliul de Administraţie al Colegiului, încălcând astfel prevederile art. 8 din Procedură.
La interviu nu au participat doi observatori din partea Forumului Democrat German şi nici doi observatori ISMB, încălcând astfel prevederile art. 15.
Au fost admişi 4 copii cu punctaje egale, astfel încălcând prevederile articolului 16.

Nu au fost evaluatori profesori germani titular ai colegiului, încălcând prevederile art. 17.
Un copil a fost afişat la Comisia 1 şi a fost examinat/evaluat la Comisia 2.

La comisia 2, în data de 20.03.2016 punctajul mediu obţinut de către candidaţi a fost de 44,45 puncte, celelalte comisii acordând punctaje medii:

Ziua 1 ziua 2

Comisia 1 60,67 61,5
Comisia 2 65,15 44,45

Ratele de promovabilitate au fost următoarele:

Ziua 1 Ziua 2

Comisia 1 58% 64%
Comisia 2 68% 18%

Au fost două intervale orare la Comisia 2 în ziua 2, când nu a promovat niciun copil!

Din cele arătate mai sus, reiese caracterul subiectiv al testării, precum şi gravele încălcări ale Procedurii! În consecinţă solicităm anularea testării şi înmatricularea tuturor copiilor înscrişi pentru interviu, în clasa pregătitoare la Colegiul German "Goethe", se arată în scrisoarea părinţilor. (sursa: romaniatv.net)

Scandalul vine după ce în urmă cu două săptămâni directoarea Cristina Popa din fruntea Colegiului German "Goethe", a fost înlocuită la decizia Inspectoratului București. În acest scandal uriaș este implicat și partidul Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Asociația Comitetul de Părinți al Colegiului German "Goethe" acuză FDGR de discriminare și intervenție politică în actul de învățământ.

Etichete: colegiu bucuresti, colegiul goethe bucuresti, inscrieri casa pregatitoare, şcoală Bucureşti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE