SCANDAL la Primăria Capitalei din cauza lucrărilor de pe Calea Victoriei



Inspectoratul Regional în Construcții București-Ilfov a formulat o sesizare penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împotriva Administraţiei Străzilor pentru că ar fi executat lucrările de pe Calea Victoriei fără proiect şi fără autorizaţie de construire. Acuzațiile Inspectoratului în Construcții sunt însă infirmate de reprezentanții Primăriei Capitalei care spun lucrările au fost făcute în baza unei autorizaţii de construire, având şi avizul Brigăzii Poliţiei Rutiere.

SCANDAL la Primaria Capitalei din cauza lucrarilor de pe Calea Victoriei
SCANDAL la Primăria Capitalei din cauza lucrărilor de pe Calea Victoriei

Lucrări cu iz de scandal pe Calea Victoriei. "Inspectorii în construcţii din cadrul Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov au efectuat mai multe controale ale lucrărilor de "Reparaţii sistem rutier pe Calea Victoriei". Aceste lucrări s-au desfăşurat în baza autorizaţiei de construire nr. 340/22.10.2013 in regim de urgenta, emisă de Primarul Mun. Bucureşti, pentru "Reparaţii sistem rutier pe Calea Victoriei". In urma verificarilor, s-a constatat faptul că mobilierul urban aflat pe trotuare (bolarzi) a fost executat fără autorizaţie de construire şi fără proiect avizat, încălcându-se, astfel, prevederile art. 3 lit D din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii", se arată într-un răspuns al IRCBI pentru RomaniaTV.net.

IRCBI a formulat sesizare penala la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împotriva Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti spun că lucrările de pe Calea Victoriei s-au executat în baza unui certificat de urbanism şi a unei autorizaţii de construire, fiind avizate de Comisia Tehnică de Circulaţie şi de Brigada Poliţiei Rutiere.

"Lucrarile pe Calea Victoriei s-au executat in baza Certificatului de Urbanism nr. 455112.09.2013 si Autorizatiei de Construire nr. 340122.10.2013. Lucrarile au fost avizate in Comisia Tehnica de Circulatie din data de 04.07.2013, respectiv data de 27.02.2014, si aprobate de Brigada Politiei Rutiere in data de 27.09.2013. Lucrarile de montare stalpisori ornamentali (nr. bolarzi) fac parte din lucrarile de semnalizare rutiera verticala. S-au respectat toate conditiile din Autorizatia de Construire respectiv "semnalizarea rutiera cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie", de asemenea s-au respectat conditiile din avizul Brigazii Politiei Rutiere "pe trotuarele arterei se vor monta stalpisori ornamentali", au declarat reprezentanţii Administraţiei Străzilor din Primăria Capitalei pentru RomaniaTV.net.

Potrivit Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, executarea fără autorizaţie a lucrărilor de mobilier urban constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 10.000.000 lei la 100.000.000 lei. Aşadar, dacă se dovedeşte că cei de la IRCBI au dreptate, Primăria Capitalei va trebui să achite o amendă uriaşă.

Etichete: Administraţia Străzilor, autorizație de construire, calea victoriei, Inspectoratul în Construcții, Primăria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h