Scandal la un hotel de lux din Capitală, după ce un cuplu gay și-a schimbat fetița în vestiarUn controversat cuplu gay din România, Perry Zizzi (fostul soț al Briannei Caradja) și Lestat Monroe, a vrut să-şi schimbe fetiţa de trei ani în vestiarul bărbaţilor din cadrul clubului de fitness Health Academy Downtown, din incinta Hotelului Radisson Blu. Însă acest gest a stârnit furia unor clienţi aflaţi la faţa locului. După incident, World Class a introdus o nouă regulă: părinții nu mai pot să-și ia cu ei în vestiar copiii de sex opus, indiferent de vârsta lor. Cazul a ajuns în atenția Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Scandal la un hotel de lux din Capitala, dupa ce doi homosexuali si-au schimbat fata in vestiar
Scandal la un hotel de lux din Capitală, după ce doi homosexuali și-au schimbat fata în vestiar
Foto: www.ziaresireviste.ro

Incidentul care a ajuns să fie analizat în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a petrecut în primăvara acestui an, la clubul World Class din incinta Hotelului Radisson Blu. Cuplul de homosexuali a venit la piscina hotelului cu cei doi copii ai lor, un băiat și o fată. Când au încercat să-și schimbe fetița de trei ani în vestiarul clubului, mai mulți clienți s-au înfuriat și au început să îi insulte și să îi bruscheze pe cei doi tați, făcând referiri derogatorii la orientarea lor sexuală, conform Accept România. 

Lestat Monroe, unul dintre cei doi tați, a încercat să explice bărbaților că este vorba despre un copil în vârstă de 3 ani, şi că „în Europa cei mici sunt admişi în vestiarele de sex opus până la vârsta de 7 ani, însoţiţi de un părinte". I-a spus şi că are gemeni, că are un partener şi că nu există o mamă care să însoţească fetiţa în vestiarul dedicat femeilor. "Suntem o familie cu doi taţi", a continuat Lestat, dar replica "Bulangiule, femeile ar trebui să plece acolo de unde au venit. Aici sunteţi în România, nu în Germania." a căzut peste el. 

După incident, World Class a introdus o regulă nouă, conform căreia părinţii nu mai pot să-şi ia cu ei în vestiar copiii de sex opus, indiferent de vârsta lor, oferind ca soluţie alternativă toaleta publică.

Asociaţia ACCEPT a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii într-un caz iniţiat de Lestat Monroe împotriva filialei din România a lanţului internaţional de servicii de sport şi sănătate World Class, referitor la fapte de discriminare pe criterii de sex, orientare sexuală şi statut familial în accesul la servicii, după cum se menţionează pe site-ul accept-romania.ro, pentru că, așa cum se precizează pe același site, World Class România nu a luat măsuri pentru a proteja o familie formată din doi taţi şi copiii lor de agresiunea unor persoane homofobe, ba din contră, a creat o nouă regulă pentru a limita accesul lui Lestat Monroe şi al familiei sale la serviciile clubului.

Pe 9 septembrie, a avut loc prima audiere, soluţionarea cazului fiind amânată pentru 6 octombrie. Tot pe 9 septembrie, reprezentanţii World Class au oferit şi o primă poziţie oficială în acest caz. Astfel, în comunicatul dat presei se precizează că se vor lua măsuri pentru ca astfel de incidente să fie evitate pe viitor: „Avem datoria să protejăm inocenţa copiilor şi să ne asigurăm că mediul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea este unul ce oferă siguranţă din toate punctele de vedere. World Class lucrează deja la o soluţie care să permită familiilor cu copii un mediu sigur şi confortabil în interiorul reţelei noastre de cluburi. Dorim să protejăm atât inocenţa copiilor, liniştea părinţilor cât şi confortul membrilor cluburilor noastre. Tocmai pentru că suntem în curs de dezvoltare a acestor facilităţi, întotdeauna am oferit acces gratuit tuturor copiilor în vârstă de până la 12 ani.(...) Pentru a-şi îndeplini misiunea şi pentru a satisface nevoile clienţilor, World Class are deja două cluburi care oferă vestiare speciale pentru copii, iar în zilele urmatoare şi clubul Downtown va oferi această facilitate, odată cu redeschiderea piscinei. În felul acesta, reţeaua World Class nu limitează clienţii care doresc să aducă copiii la piscină şi le oferă astfel posibilitatea de a alege clubul preferat din reţeaua noastră de cluburi (...) World Class isi cere scuze pentru disconfortul creat în acest context şi se disociază de orice manifestări contrare normelor de convieţuire socială şi principiilor noastre. Ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în cluburile noastre însă dezaprobăm atitudinea discriminatoare a clienţilor, iar reacţia personalului World Class a fost concentrată pe aplanarea incidentului şi evitarea escaladării acestuia", se mai arată în poziţia oficială a World Class.

 

Etichete: ACCEPT, discriminare, Radisson Blu, realitatea, World Class

0/3 COMENTARII
straight
02 Aug 17:36
+0
VOTURI
-0
Merita spanzurati? Criminali? Wow! Te auzi man cum ragi ca un animal? Ti-e frica ca o sa te futa cineva in cur pe tine sau pe ai tai cu forta? Ti-e frica ca o sa-ti placa? Care e faza? De unde atata ura?
Iti inteleg limitarile, nu ma mira ca esti asa prost, insa sunt curios rau cum plm te afecteaza pe tine asa tare subiectul asta. Sigur e ceva hilar in spate ;)
MDD
11 Sep 07:37
+0
VOTURI
-0
Niste nenorociti, cine dracu le-a dat crimi9nalilor asta dreptl de a creste doi copii ? Cum sa explici unui copilas ca el/ea nu are mama , fiindca cei doi tati sint....poponari perversi ????? Ii urasc din suflet pe nemernicii de genul asta care merita spinzurati in piata publia.
altul
10 Sep 15:35
+0
VOTURI
-0
Daca ar intra 2 poponari la voi in vestiar ati mai avea curaj sa va schimbati? Ba mai mult daca ar exista si o fetita de 3 ani? ....aia ce se asteaptau sa-i primeasca cu aplauze?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE