SCANDALUL de la Opera Naţională: Tiberiu Soare s-a retras din funcţia de director general interimarScandalul de la Opera Naţională Bucureşti a fost tranşat. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a anunţat, vineri seară, că a decis de comun acord cu dirijorul Tiberiu Soare ca acesta să nu mai ocupe funcţia de director general interimar al Operei.  

SCANDALUL de la Opera Nationala: Tiberiu Soare s-a retras din functia de director general interimar
SCANDALUL de la Opera Naţională: Tiberiu Soare s-a retras din funcţia de director general interimar

"În situația creată la Opera Națională din București, care a cunoscut o escaladare nedorită în ultimele zile, dl. Tiberiu Soare a convenit împreună cu mine să se retragă din postul de director general interimar, acceptând postul de director adjunct. L-am rugat pe dl. Vlad Conta, în care am de asemenea mare încredere, să preia postul de director general interimar al Operei Naționale din București. I-am propus d-lui Johan Kobborg să ocupe un post nou creat de director artistic al baletului ONB", a a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook.

Decizia vine ca urmare a tensiunilor care s-au creat în jurul deciziei luate de fostul director interimar al Operei, Tiberiu Soare, ca balerinul şi coregraful Johan Kobborg, care figurase până marţi pe site-ul ONB ca director artistic al instituţiei, să nu mai ocupă această poziţie.

Tiberiu Soare motivase decizia sa, criticată de corpul de balet al Operei Naţionale Bucureşti, prin faptul că Johan Kobborg ocupa un post care nu corespundea organigramei de funcţionare a instituţiei, deţinând o titulatură incorectă din punct de vedere legal.

Pe de altă parte, în urma consultării cu Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, Tiberiu Soare va ocupa postul de director adjunct, iar dirijorul Vlad Conta va deveni noul director general interimar al ONB.

De asemenea, Ministrul Vlad Alexandrescu i-a propus lui Johan Kobborg să ocupe un post nou creat de director artistic al baletului Operei Naţionale Bucureşti.

 

Etichete: ministrul Culturii, opera nationala, tiberiu soare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE