De ce a cerut Grigore Leşe să fie scos din clipul-manifest. Reacţia PR-ului trupei TaxiDupă ce artistul Grigore Leșe a cerut să fie scos din videoclipul piesei Taxi "Despre Smerenie", o piesă la care au participat zeci de artiști români și care s-a viralizat rapid pe internet deoarece a considerat că "s-a dat o altă înţelegere piese", PR-ul trupei Taxi, Gabriela David, a publicat pe pagina de Facebook a trupei e-mail-ul pe care artistul de muzică populară l-a primit, alături de o serie de precizări.

"M-am dus cu tot dragul la filmarea pentru piesa Despre Smerenie, am văzut artiștii, am citit și textul înainte. Problema nu este piesa în sine, ci modul în care lumea a interpretat-o, că ar fi împotriva Catedralei Neamului. S-a dat o altă înțelegere piesei. M-am trezit cu interpretări de tot felul. M-au sunat și oameni de la Mitropolia din Iași, de la BOR. Am fost la Cernica și m-a oprit lumea pe stradă să mă întrebe ce caut eu acolo. Dacă oamenii sunt nemulțumiți de prezența mea, am zis că este mai bine să nu fiu acolo", a declarat Grigore Leșe, potrivit paginademedia.

Mai mult, artistul a punctat clar că motivul ieşirii de pe piesă ține de efectul piesei:

"Calitatea acestui clip nu intră în discuție, nu am nimic cu Dan Teodorescu. Motivul ține de efectul piesei, de interpretările date, nu de conținutul ei. Am citit textul înainte, am văzut că e un text despre smerenie. Pentru mine aceste lucruri sunt importante. Eu am fot botezat într-o biserică din lemn, în Stoiceni, în nordul României. Important este ca oamenii să meargă la biserică, să intre într-un rost, într-o rânduială. Pe Hristos îl găsești și într-o biserică mică și într-una mare. Eu nu am nimic împotriva Bisericii, împotriva Catedralei Neamului. S-a dat însă o altă interpretare și am decis să mă retrag, din cauza acestor efecte. Decât să fiu într-o discuție neplăcută, mai bine să nu fiu acolo", a mai spus acesta.

Cu toate acestea, reprezentanții trupei Taxi spun că "domnul Grigore Leșe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie", înainte de a da curs invitației de a filma". PR-ul formației Taxi, Gabriela David, a publicat pe pagina de Facebook a trupei și e-mail-urile prin care îl informau pe Grigore Leșe cu privire la conținutul melodiei Despre smerenie.

"Notă de presă - referitoare la participarea domnului Grigore Leșe în proiectul "Despre smerenie" Prin prezenta dorim să vă comunicăm faptul că domnul Grigore Leșe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie", înainte de a da curs invitației de a filma.

1. În data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei și lista participanților confirmată în acel moment. (foto print screen - mai jos)

2. În data de 22.03.2016 domnul Grigore Leșe a venit la studio. Înainte de a-și da acordul final pentru a înregistra, a fost invitat să asculte piesa și să urmărească filmările realizate până în acel moment. După ce a ascultat piesa și a vizionat filmările, domnul Leșe a intrat în studio pentru înregistrările audio și video. Vă mulțumim, În numele trupei Taxi!", a scris aceasta pe Facebook. 

De asemenea, Grigore Leșe, a postat şi el un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook:

"În spații mici sau mai mari, în bisericuțe de lemn sau în catedrale, important este să mergem la Sfânta Liturghie și să ne rugăm. Să avem o duminică frumoasă, cu pace în sufle și lumină în gând!", a scris el, dorind să iasă din tot acest scandal. 

Etichete: despre smerenie, Grigore Lese, lese, melodie catedrala mantuirii neamului, reactie grigore lese, reactie taxi, taxi, trupa Taxi

0/1 COMENTARII
Carmen
10 Apr 18:14
+0
VOTURI
-0
Pacat de lașiatea de care da dovada Grigire Lese... s-a speriat de consecintele participarii sale la acest protest artistic și dă înapoi... Nu-i face cinste nici această inconsecvență nici minciuna de care se folosește cu lașitate, melodie demontată rapid de PR-ul trupei prin publicarea emailului prin care acesta primeat toate informațiile, înainte de a accepta colaborarea! Cât despre atacarea persoanelor publice implicate în acest demers civic cu argumente irerelevante fără legătură cu mesajul piesei ci cu viața fiecăruia - remarci și reproșuri privind tarife, proprietăți , salarii, toate purtătoare de impozite și taxe, spre deosebire de ORICE activitate a BOR, cu sublinierea acestora de unele televiziuni cum e Romania TV, este încă o dovadă a meschinăriei, fățărniciei și ipocriziei societății în care trăim.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE